fbpx

Cum va avea Facebook Gaming un avantaj in raport cu Twitch

Cum va avea Facebook Gaming un avantaj in raport cu Twitch

Compania Facebook din Statele Unite a anuntat lucruri interesante pentru gamerii care isi transmit gameplay-ul pe platforma Facebook Gaming. Datorita acestui lucru, acestia nu vor mai trebui sa se ingrijoreze la fel ca inainte cu privire la un aspect al streamurilor lor pe acea platforma.

Facebook Gaming a format parteneriate cu unele case de discuri muzicale, inclusiv Universal, Warner, Sony, BMG, Kobalt si Merlin. Asta inseamna ca streamerii platformei vor putea reda o multime de melodii fara a fi nevoiti sa se ingrjoreze cu privire la drepturile de autor.

CITESTE SI:  Cum ar putea fi detectata insuficienta renala cu 48 de ore inainte de a avea loc

Deocamdata, aceasta functie a platformei e limitata doar la streamerii cu statut de parteneri, dar Facebook sustine ca lucreaza la acces similar si pentru alti creatori.

Muzica trebuie sa fie pe plan secund. In prim-plan pe Facebook Gaming trebuie sa se afle comentariile streamerului si efectele sonore din joc. “A fi DJ fara jocuri e contraindicat”, a explicat FB intr-o postare pe blog.

CITESTE SI:  Compania de ridesharing care concediaza 3700 de angajati

Noile acorduri acopera clipurile scurte si streamurile arhivate pe platforma Facebook Gaming, dar nu si clipurile video mai lungi si editate. Nu e clar ce numar de piese sunt restrictionate.

“Drepturile pentru muzica sunt complexe; acestea variaza in functie de teritoriu si pot fi modificate”, a declarat FB intr-o postare pe blog. “Detaliile acordurilor noastre de licentiere sunt confidentiale, deci nu putem dezvalui care melodii nu sunt acoperite de acordurile formate”.

CITESTE SI:  Ce refresh incredibil are acest monitor de gaming Alienware

Totusi, este un salt enorm inainte pentru platforma Facebook Gaming. Twitch nu are aceleasi acorduri cu casele de discuri si din acest motiv i-au fost trimise notificari de eliminare emise de RIAA (Asociatia Industriei de Inregistrari din America) in luna iunie a anului trecut.

Evident, utilizatorii Twitch au fost deranjati si confuzi. Compania Twitch a anuntat intre timp ca va inchide platforma Twitch Sings pe data de 1 ianuarie 2021.