fbpx
Cum stimuleaza Google jocurile pe Chromebook-uri

Cum stimuleaza Google jocurile pe Chromebook-uri

Compania Google din Statele Unite sustine ca putem juca jocuri pe Chromebook-uri, dispozitive cu sistem de operare Chrome OS. Google chiar stimuleaza gamingul pe acest tip de dispozitive.

Chromebook-urile nu sunt tocmai PC-uri de gaming, dar compania incearca sa ne arate ca acestea sunt mai capabile decat erau inainte, printr-o serie de anunturi.

Probabil cel mai interesant este faptul ca compania are acum un set de controlere “Works with Chromebook”. In mod firesc, este vorba despre controlerul Google Stadia si gamepad-urile Logitech F310 si F710.

CITESTE SI:  Unde doreste Apple sa construiasca un hotel

Google sustine ca controlerul Stadia functioneaza practic pe orice laptop Chrome OS lansat incepand cu iunie 2017. Desi Stadia e departe de a fi perfect, e o optiune mai potrivita pentru a juca jocuri de ultima generatie pe Chromebook fata de ceea ce a aparut pana acum.

Serviciul de streaming GeForce Now al NVIDIA a fost lansat si functioneaza de luna trecuta si pe Chromebook-uri. Google Play Store pentru aplicatiile Android functioneaza de ani de zile pe Chromebook-uri si ofera o selectie decenta de jocuri.

CITESTE SI:  Cat de uimitor de avansate vor fi cipurile viitoarelor iPhone-uri Apple

De obicei, aceste jocuri sunt mai casual, avand in vedere ca Play Store se concentreaza in principal pe dispozitivele mobile. Asadar, incepand de acum, Google a adaugat o sectiune “premium” in magazinul de aplicatii Play Store atunci cand il vizualizezi de pe un laptop Chrome OS, prezentand o selectie de jocuri alese special pentru faptul ca ruleaza corespunzatotor pe dispozitivele Chrome OS.

CITESTE SI:  Ce smartphone au avut inainte 51% dintre clientii care au trecut la Pixel 3

Printre acestea se numara Grant Theft Auto: Vice City, The Room 3 si altele. Nu e cea mai diversificata selectie, dar poate ca compania va continua sa o actualizeze.

In prezent, are logica faptul ca Google sustine ca putem juca jocuri pe Chromebook-uri, avand in vedere ca timpul petrecut pentru jocuri pe aceste dispozitive s-a triplat in ultimele luni.