fbpx

Cum poti construi jocuri 3D fara coding, cu ajutorul Google

Cum poti construi jocuri 3D fara coding, cu ajutorul Google

Google Area 120 a produs anterior lucruri precum o aplicatie care ne invata coding si instrumente pentru a stimula alfabetizarea. Acum Google vrea sa le permita oamenilor sa construiasca propriile jocuri 3D, nefiind necesara experienta de coding.

Compania Google a lansat Game Builder, o platforma gratuita prin care se doreste sa se transforme procesul construirii unui joc 3D intr-o joaca. Game Builder foloseste drag-and-drop (trage si plaseaza) si nu este necesar sa stii coding.

Dezvoltatorii de jocuri video au o munca destul de grea. Asta pentru ca nu prea exista nicio modalitate de a multumi fiecare jucator. Chiar si jocurile bune si bine evaluate vor avea gameri care nu vor fi multumiti de ceva, de caracteristici care ar trebui sa fie schimbate si asa mai departe.

CITESTE SI:  Rovio duce jocul Angry Birds in zona realitatii virtuale

Daca crezi ca esti interesat sa construiesti propriul joc 3D, dar nu ai experienta de coding, ai noroc. Asta pentru ca Google Area 120 a lansat un instrument gratuit de construire de jocuri 3D denumit Game Builder pentru care nu ai neaparata nevoie de coding.

CITESTE SI:  Cum este primul smartphone de gaming sprijinit de Xiaomi si ce pret are

Acest instrument Game Builder al Google nu necesita neaparat experienta in coding, deoarece cam totul se bazeaza pe drag-and-drop. Acest lucru se aplica nu numai pentru aspectul vizual, putand trage si plasa elemente pentru a crea propria lume, dar si pentru coding.

In loc sa introduci randuri de cod in Game Builder, “Trage si plaseaza carduri pentru a raspunde la intrebari, cum ar fi ‘cum ma misc?’ Poti crea platforme in miscare, placi de scoruri, potiuni de vindecare, masini si multe altele”, conform Google.

CITESTE SI:  Ce aplicatii despre coronavirusul Wuhan sunt respinse de Google si Apple

Cu toate acestea, cei cu ceva experienta pot folosi JavaScript pentru a scrie cod pentru jocul 3D, ceea ce ar trebui sa le permita sa construiasca ceva mai complex cu Game Builder. Cea mai buna parte e ca acest instrument al Google este complet gratuit. Daca esti interesat sa-l descarci, poti descarca o copie de pe Steam.