fbpx

Cum ar putea fi asistentul virtual pentru consolele PlayStation

Cum ar putea fi asistentul virtual pentru consolele PlayStation

Dupa Cortana de la Microsoft si Alexa de la Amazon, Sony a inscris un nou brevet pentru un asistent virtual propulsat de inteligenta artificiala pentru consolele de jocuri si care se numeste PlayStation Assist.

Conform analistului industriei de jocuri, Daniel Ahmad, PlayStation Assist va functiona in jocuri. Deci poti pune o intrebare de genul: “unde este cea mai apropiata viata?”, iar PlayStation Assist de pe consola iti va arata locatia pe harta.

In ziua de azi e greu sa gasesti un gadget care nu vine cu un asistent virtual incorporat. Chiar si smart TV-urile si electrocasnicele vin cu asa ceva, motiv pentru care nu prea e o surpriza sa aflam ca Sony ar putea integra propriul asistent virtual in consolele sale PlayStation.

CITESTE SI:  Cel mai nou tweet al Huawei indica faptul ca ar putea lansa un produs cu inteligenta artificiala

Asta conform unui brevet recent descoperit de Daniel Ahmad si distribuit pe Twitter. Acest brevet indica faptul ca Sony are in vedere crearea propriului asistent virtual pentru consolele sale.

Conform detaliilor, Sony l-ar putea numi “PlayStation Assist”. Cu toate acestea, avand in vedere ca este un asistent virtual de consola, nu va fi ca cei normali care iti spun cum e vremea. In schimb, cel al Sony pare sa fie un unul care le va fi util gamerilor in jocurile lor.

CITESTE SI:  Cum e noul joc Angry Birds in AR al Rovio

Conform descrierii, “De exemplu, cand un jucator ramane blocat intr-o parte a unei aplicatii de joc, jucatorul poate solicita indrumari . Solicitarea poate fi de orice format, sau o combinatie de formate, inclusiv audio, text, video si asa mai departe. Serverul de indrumari este configurat pentru a potrivi solicitarile cu raspunsuri pe baza unui context actual din jocul in care este prezenta solicitarea”.

CITESTE SI:  Cand ar fi utila descarcarea simultana de aplicatii a Play Store testata de Google

Acestea fiind spuse, acesta este numai un brevet al Sony si nu exista nicio garantie ca va deveni realitate. Cu toate acestea, odata cu Sony PlayStation 5, poate ca vom vedea un asistent virtual in aceasta consola de jocuri. PlayStation Assist poate ii va permite PS5 sa se diferentieze de consolele rivale.