fbpx
Consola PS5 nu va fi compatibila cu aceste jocuri

Consola PS5 nu va fi compatibila cu aceste jocuri

CEO-ul Sony Interactive Entertainment a confirmat ca consola de jocuri Sony PS5 nu va avea compatibilitate cu productiile de gaming pentru anumite console PlayStation mai vechi. Asta pentru ca hardware-ul noului dispozitiv de gaming nu a putut fi compatibilizat cu acele productii de gaming.

Pentru jucatorii care doresc sa se bucure de o multime de jocuri, consola Xbox Series X a companiei Microsoft din Statele Unite ar putea fi alegerea potrivita.

Asta pentru ca aceasta consola are compatibilitate retroactiva cu jocurile pentru pana la primul Xbox, atata vreme cat acele jocuri erau deja compatibile cu Xbox One X.

CITESTE SI:  La ce smartphone lucreaza impreuna Microsoft si Google

Dar cum ramane cu Sony PS5? Din pacate pentru gameri, CEO-ul Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, a confirmat intr-un interviu pentru Famitsu ca PS5 nu va fi compatibila cu productiile de gaming pentru PS3 sau pentru consolele PlayStation mai vechi.

Potrivit lui Ryan: “Am avut in vedere ingineria specializata pentru PS5 in timp ce am produs consola. PS4 are deja 100 de milioane de gameri; ne-am gandit ca unii gameri vor dori sa joace jocuri PS4 si pe PS5, asa ca am inclus compatibilitate pentru PS4. In timp ce implementam acest lucru, ne-am concentrat eforturile asupra folosirii unui SSD foarte performant si pe noul controler DualSense. Din pacate, nu am reusit sa implementam astfel de compatibilitati (pentru PS3)”.

CITESTE SI:  Cum a pierdut Apple sume considerabile in ultimii 10 ani

Acest lucru e destul de dezamagitor pentru gamerii PS5 care sperau sa poata juca si alte jocuri in afara de cele pentru PS4 si PS5. Cu toate acestea, poate ca acest lucru nu e prea regretabil, deoarece unul dintre motivele pentru care gamerii isi cumpara console mai noi e pentru a se bucura de hardware nou si de jocuri optimizate pentru acesta. Ce crezi despre asta? Va fi lipsa compatibilitatii PS3 pentru PlayStation 5 un inconvenient?