fbpx
Consola de jocuri PS5 nu va suport asta la lansare

Consola de jocuri PS5 nu va suporta asta la lansare

Un arhitect hardware de la PlayStation a dezvaluit ca viitoarea consola de jocuri PS5 nu va suporta ceva anume la lansare, ci mai tarziu. Acest lucru se datoreaza faptului ca compania Sony va dezactiva acea functie la lansarea consolei si ca o va activa mai tarziu printr-un update software.

Consola de jocuri PS5 a Sony va fi lansata in curand si va veni cu o cantitate fixa de spatiu de stocare. Cu toate acestea, jucatorii care intentioneaza sa instaleze si sa pastreze jocurile vor descoperi ca au nevoie sa extinda spatiul de stocare al PS5.

CITESTE SI:  De ce consola Steam Deck a Valve s-ar putea sa nu ruleze toate jocurile Steam

Dar trebuie remarcat faptul ca aceasta consola de jocuri nu va suporta extinderea spatiului de stocare la lansare. Intr-o declaratie oferita pentru The Verge, Sony a declarat publicatiei ca extinderea spatiului de stocare va fi disponibila mai tarziu.

Practic, asta inseamna ca, desi consola Sony PS5 are componentele hardware necesare pentru aceasta extindere, s-ar parea ca aceasta caracteristica va fi dezactivata la lansare si ca va fi reactivata mai tarziu printr-un update software.

CITESTE SI:  Cum va deveni Sony cel mai mare publisher de muzica din lume

Acest lucru a fost dezvaluit de fapt de arhitectul hardware PlayStation, Mark Cerny. Acesta a vorbit in martie despre capacitatea consolei de jocuri Sony PS5 de a extinde spatiul de stocare prin SSD-uri.

Cerny a fost citat atunci spunand ca: “Ar fi grozav daca acest lucru s-ar intampla la lansare, dar este improbabil, asa ca nu cumpara inca acel drive M.2 pana ce nu apar noi informatii de la noi”.

CITESTE SI:  Cum ofera Sony dispozitivelor IoT o arie de acoperire de 96 de kilometri

Cu siguranta unii gameri sperau ca din martie pana acum Sony va avea suficient timp pentru a activa aceasta caracteristica pe PS5, dar presupunem ca nu e cazul.

The Verge a contactat de fapt cativa producatori care nu au putut confirma daca unitatile lor de extindere ar functiona cu consola de jocuri PS5, doi dintre producatori sustinand ca programul de testare a compatibilitatii Sony nu a fost inca initiat.