fbpx
Consola de jocuri portabila care va fi compatibila cu Windows 11

Consola de jocuri portabila care va fi compatibila cu Windows 11

O anumita consola de jocuri portabila va fi compatibila cu noul sistem de operare Windows 11 care va fi lansat de compania Microsoft din Statele Unite in curand. Compania care a creat acea consola de jocuri portabila lucreaza cu AMD pentru ca aceasta compatibilitate sa fie posibila.

Dupa cum unii au citit in online, compania Valve din Statele Unite lucreaza la o consola de jocuri portabila care se numeste Steam Deck si care iti va permite practic sa joci jocurile Steam in mod portabil.

CITESTE SI:  Televizoarele inteligente Samsung si Roku sunt vulnerabile la hacking

E o modalitate interesanta de a juca jocurile Steam in timp ce te afli in miscare, dar se pare ca Steam Deck nu va fi doar o consola portabila. Intr-un interviu cu PCGamer, un designer Steam Deck al Valve, pe nume Greg Coomer, a dezvaluit faptul ca Valve lucreaza cu AMD pentru a se asigura ca Steam Deck va fi compatibila cu viitorul sistem de operare Windows 11.

“In acest moment se lucreaza la TPM. Suntem atat de focusati pe Windows 10, incat nu prea am progresat cu Windows 11. Noi credem ca putem construi o compatibilitate cu Windows 11”.

CITESTE SI:  Cum arata consola de jocuri Nintendo Switch cu Windows 10

De ce e acest lucru important? E important pentru ca Valve isi imagineaza consola de jocuri ca fiind nu doar un dispozitiv pentru gaming.

Va fi o platforma deschisa care le va oferi utilizatorilor diverse optiuni, inclusiv Windows. Valve a declarat anterior ca dispozitivul poate rula sistemele de operare SteamOS si Windows 10.

Si avand in vedere ca Windows 11 se va lansa in curand, e interesant faptul ca Valve lucreaza pentru a compatibliza dispozitivul de gaming si cu acest sistem de operare. Steam Deck se va lansa oficial in decembrie la un pret de 399 de dolari.

CITESTE SI:  Cum scoti discul din Xbox One cu controlerul

Pana acum, impresiile initiale par a fi pozitive. Dar numai dupa ce se lanseaza consola portabila a Valve ne vom putea forma o impresie avizata. Ce crezi despre faptul ca consola de jocuri portabila Steam Deck va fi compatibila cu sistemul de operare Windows 11?