fbpx
Compania care s-a gandit sa cumpere Epic Games

Compania care s-a gandit sa cumpere Epic Games

Conform unei noi stiri, o anumita companie s-a gandit sa cumpere Epic Games – compania care dezvolta jocul Fortnite. Si se pare ca compania care dezvolta Fortnite nu a fost de acord cu acest lucru. Poate doar pentru moment. Informatiile despre potentiala vanzare au aparut in niste documente din instanta.

Companii precum Apple si Google din Statele Unite genereaza venituri substantiale cu magazinele lor de aplicatii. Acest lucru se datoreaza faptului ca aceste companii percep aproximativ 30% din toate vanzarile de aplicatii si din achizitiile din aplicatii.

CITESTE SI:  De ce guvernul din Rusia a cerut Google si Apple sa elimine Telegram din magazinele lor de aplicatii

Iar cu jocuri populare precum Fortnite care permit microtranzactii, veniturile pot fi impresionante. Asa ca, dupa cum va puteti imagina, cand Epic Games a decis sa-si lanseze propriul magazin de aplicatii, compania Google din Statele Unite nu a fost foarte incantata.

Asa ca compania Google din Statele Unite crede ca ar fi mai profitabil sa cumpere Epic Games decat sa-i permita companiei sa-si vanda jocul Fortnite in mod independent prin propriul magazin de aplicatii.

CITESTE SI:  iPhone 11 va avea un ecran similar cu aceste smartphone-uri rivale, spun surse

Asta potrivit unor informatii de judecata. Conform descrierii companiei Epic Games a situatiei: “Google a mers atat de departe pentru a-si consolida monopolul si profiturile incat incearca sa inabuse concurenta si a dezvoltat niste proiecte interne pentru a aborda problema reprezentata de Epic Games si altii, pentru a oferi consumatorilor si dezvoltatorilor alternative competitive si chiar s-a gandit sa cumpere dezvoltatorul jocului Fortnite”.

CITESTE SI:  Ce-ar putea cumpara Netflix cu zeci de milioane de dolari

Desigur, aceasta potentiala achizitie de catre Google nu a fost aprobata, dar e interesant faptul ca compania Google din Statele Unite s-a gandit la asta.

Nu suntem siguri daca Epic Games ar fi fost in cele din urma de acord cu aceasta vanzare. Ce parere ai despre asta? Crezi ca pana la urma compania care dezvolta jocul Fortnite va fi cumparata de Google?