fbpx
Ce suma uriasa a generat jocul Pokemon GO pana in prezent

Ce suma uriasa a generat jocul Pokemon GO pana in prezent

Jucatorii din intreaga lume au cheltuit pana acum o suma mare de bani pentru jocul Pokemon GO, conform unor date de la Sensor Tower. Acesta este creat de compania si dezvoltatorul Niantic.

Exista mai multe jocuri din aceasta franciza, iar toate astea au generat la un loc o suma de 2,5 miliarde dolari. Circa 99% din aceasta suma de 2,5 milarde de dolari a fost generata de Pokemon GO al Niantic.

Statele Unite sunt tara care a cheltuit cel mai mult mult, cu o suma de 875 de milioane de dolari, adica circa 35%. De asemenea, jucatorii japonezi au cheltuit o suma de 725 de milioane de dolari, adica 29% din total.

CITESTE SI:  De ce Google ar putea fi data in judecata de guvernul SUA

In ciuda faptului ca exista de cativa ani, se pare ca Pokemon GO al Niantic inca se descurca bine. Asta conform unor date de la Sensor Tower care au dezvaluit ca acesta a reusit sa aduca companiei o suma de 2,45 de miliarde de dolari pana acum.

Nu e rau pentru un joc vechi de cativa ani. De fapt, conform Sensor Tower, se pare ca, dintre toate jocurile mobile cu aceasta franciza, niciunul n-a generat la fel de multi bani ca cel al Niantic.

CITESTE SI:  Ce va produce compania Tesla a lui Elon Musk pentru prima data, pentru masinile sale

Restul jocurilor mobile au generat de fapt numai 50 de milioane de dolari la un loc. Nu intelegeti gresit, 50 de milioane de dolari sunt multi bani, dar acest numar paleste in comparatie cu suma pe care a generat-o Pokemon GO al Niantic pana acum.

CITESTE SI:  Ce trebuie sa construiasca compania Parrot pentru armata SUA

Acestea fiind spuse, nu este surprinzator ca Pokemon GO se descurca foarte bine. Au existat momente in trecut in care parea ca interesul pentru acest joc incepea sa scada, insa update-urile aduse de Niantic, cum ar fi schimbul de monstri si bataliile, au convins pe multi sa se intoarca la joc.

De asemenea, compania Niantic a gazduit evenimente Pokemon GO in lume si au fost oferite lucruri speciale care incurajeaza jucatorii sa continue sa joace si sa cheltuiasca.