fbpx

Ce suma a generat jocul Pokemon GO in acest an

Ce suma a generat jocul Pokemon GO in acest an

Desi Pokemon GO nu mai ocupa prima pagina in mass-media, acest joc de realitate augmentata e inca profitabil pentru compania Niantic din SUA. S-a dezvaluit ce suma a generat Pokemon GO doar in acest an.

Compania Niantic din Statele Unite a lansat acest joc de realitate augmentata in 2016. Acesta a revolutionat aspectele sociale ale gaming-ului si a dus la concluzia ca jocurile AR au cu siguranta un loc in mainstream.

Cu toate acestea, in ziua de azi, mai e Pokemon GO relevant, dupa ce au fost lansate alte jocuri de realitate augmentata mai noi? Se pare ca mai e relevant. Asta pentru ca, conform datelor, acesta a generat un miliard de dolari doar in 2020, mai exact in primele 10 luni ale anului, ceea ce inseamna ca, pana la sfarsitul anului, suma de 1 miliard de dolari va fi depasita.

CITESTE SI:  Ce joc video poti juca in Minecraft

Pentru a va oferi context, cand jocul de realitate augmentata Pokemon s-a lansat initial, a reusit sa genereze 950 de milioane de dolari doar in primele sase luni, asa ca faptul ca acesta a reusit sa genereze in acest an 1 miliard de dolari indica faptul ca jocul nu prea si-a pierdut din profitabilitate si ca inca genereaza venituri pentru compania Niantic din Statele Unite.

CITESTE SI:  De ce acest supercomputer are nevoie de munca noastra

De fapt, e destul de surprinzator, avand in vedere ca unul dintre aspectele atractive ale Pokemon GO a fost ca gamerii aveau nevoie sa iasa in aer liber pentru a juca Pokemon GO in realitate augmentata, dar acum coronavirusul constituie un impediment in aceasta privinta.

CITESTE SI:  Pokemon GO este la numai 10% din produsul final

Cu toate acestea, compania Niantic din Statele Unite a venit cu alternative si, pe baza sumei generate in acest an, acele alternative au fost apreciate de gameri.

Ce parere ai despre suma de 1 miliard de dolari generata de Pokemon GO de la compania americana Niantic in acest an? Esti un gamer al acestui joc de realitate augmentata?