fbpx
Ce profit urias a generat compania Epic Games cu jocul Fortnite in acest an

Ce profit urias a generat Epic Games cu jocul Fortnite in acest an

Epic Games a avut un an profitabil in 2018, la fel ca aproape orice companie din domeniul tehnologiei. Fortnite a devenit cel mai popular joc din lume, ceea ce a crescut valoarea companiei la 15 miliarde de dolari.

De asemenea, acest joc i-a adus companiei un profit urias in 2018. Epic Games a generat in acest an un profit de 3 miliarde de dolari, iar asta datorita succesului lui Fortnite.

Din cand in cand, mai apare un joc care, din anumite motive, genereaza foarte multi bani. In trecut, aveam jocuri ca Angry Birds, apoi a aparut Flappy Bird, iar apoi Candy Crush.

CITESTE SI:  Ce smartphone-uri iPhone 12 s-ar putea lansa abia in noiembrie

Mai recent, Fortnite al Epic Games este la putere. De fapt, conform unei stiri de TechCrunch, s-a estimat ca Fortnite i-a adus companiei un profit de 3 miliarde de dolari in 2018.

Retineti ca acesta este profitul, ceea ce inseamna ca acestia sunt banii cu care a ramas Epic Games dupa ce a scazut cheltuielile. Pentru a intelege mai bine aceasta suma de bani, DualShockers subliniaza ca profitul de 3 miliarde de dolari inseamna ca Epic Games (o singura companie) a castigat mai mult decat au castigat 29 de tari in 2017.

CITESTE SI:  Cum contracareaza Facebook Messenger inselatoriile si impostorii

Conform unui articol de pe Wikipedia despre PIB-urile tarilor din lume in 2017, exista peste 20 de tari ale caror PIB-uri sunt mai mici de 3 miliarde de dolari.

Desigur, Epic Games nu este singura companie care a obtinut un profit atat de mare. Dar luand in considerare ca acea suma de bani profit a fost generata in mare parte cu un singur joc (Fortnite), nu se poate sa nu ramai impresionat.

CITESTE SI:  Ce continut va bloca Instagram pentru cei sub 18 ani

Jocul Fortnite este gratuit si poate fi jucat pe aproape orice dispozitiv, ceea ce inseamna ca barierele sunt practic inexistente. Asta inseamna ca Fortnite este accesibil pentru oricine doreste sa joace acest joc.