fbpx

Ce profit a avut Nintendo de pandemie

Ce profit a avut Nintendo de pandemie

Pandemia de coronavirus Wuhan a fost benefica pentru compania Nintendo din Japonia. Aceasta companie a inregistrat cresteri ale vanzarilor de console Switch si de jocuri. Nintendo a dezvaluit ce venituri si ce profit a avut in perioada de 3 luni pana pe 30 iunie 2020.

Primul trimestru al anului financiar al companiei Nintendo din Japonia de obicei nu este unul care sa iasa in evidenta. Vanzarile de console de jocuri Switch ajung in punctul cel mai inferior in aceasta perioada.

CITESTE SI:  Cum se compara iPhone 7 cu smartphone-urile Pixel ale Google?

Dar nu si de aceasta data. Compania japoneza a vandut 5,68 milioane de console de jocuri Switch in perioada de trei luni pana pe 30 iunie 2020, o cantitate dubla de unitati Switch fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Cresterea poate fi atribuita, in parte, pandemiei de coronavirus. Vanzarile totale de console de jocuri Switch au ajuns la 61,44 de milioane, ceea ce inseamna ca mai e nevoie de circa 470.000 de unitati pentru a depasi consola de jocuri Nintendo Entertainment System.

CITESTE SI:  Coronavirusul Wuhan. Medicamentul promitator

Dupa aceea, consola Switch ar putea depasi 3DS si 2DS care in prezent au vanzari totale de 75,87 milioane de unitati. Conform companiei Nintendo din Japonia, pe langa jocurile sale pentru consola de jocuri Switch, si joculetele mobile au experimentat o crestere constanta.

In ciuda recenziilor negative, Mario Kart Tour a stabilit un record. Impreuna, veniturile de pe urma smartphone-urilor si de pe urma proprietatii intelectuale au ajuns la 124,9 milioane de dolari in acel trimestru din pandemie, o crestere de 32,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

CITESTE SI:  De ce Qualcomm si Intel nu mai pot furniza componente pentru Huawei

Per ansamblu, compania Nintendo a inregistrat in pandemie vanzari de 3,39 miliarde de dolari, o suma dubla fata de suma din aceeasi perioada a anului trecut. Intre timp, profitul operational al companiei Nintendo din Japonia a ajuns la circa 1,37 miliarde de dolari, o crestere de 427,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut.