fbpx

Ce companie cumpara Bethesda si alte studiouri de jocuri

Ce companie cumpara Bethesda si alte studiouri de jocuri

O noua stire indica faptul ca compania ZeniMax Media – care detine o serie de studiouri de jocuri importante, cum ar fi Bethesda Game Studios, id Software, Arkane Studios si Tango Gameworks – va fi cumparata de o anumita companie, pentru suma de 7,5 miliarde de dolari.

Intr-un an dominat de noi versiuni de console de jocuri, anuntul de astazi al companiei Microsoft din Statele Unite ar putea fi cea mai importanta veste in gaming din 2020.

CITESTE SI:  Cum ar putea fi primul smartphone pliabil al Sony, Xperia F

Compania Microsoft din Statele Unite a semnat un acord pentru a cumpara ZeniMax Media, unul dintre principalii editori independenti de jocuri. E posibil ca numele sa nu-ti indice nimic, dar studiourile pe care le detine cu siguranta iti vor parea cunoscute.

ZeniMax Media se afla in spatele unora dintre cele mai cunoscute francize din istoria jocurilor. Printre aceste francize se numara unele de la id Software (Doom, Quake), Arkane Studios (Dishonored, Prey), Tango Gameworks (The Evil Within) si Bethesda Game Studios (The Elder Scrolls, Fallout).

CITESTE SI:  Vivid Vision creeaza unelte de realitate virtuala pentru a ajuta la inabilitatea ochiului de a focaliza

Microsoft din Statele Unite plateste 7,5 miliarde de dolari intr-o tranzactie in intregime cash pentru a cumpara ZeniMax Media si se asteapta ca acordul va fi finalizat in a doua jumatate a anului 2021, daca autoritatile de reglementare vor permite asta.

Compania ZeniMax Media a fost evaluata in 2016 la circa 2,5 miliarde de dolari si a fost subiectul speculatiilor de preluare in acel an. O declaratie publicata pe Reddit sustinea ca compania Sony din Japonia ar putea cumpara acel editor de jocuri.

CITESTE SI:  S-a aflat de ce Microsoft promova vechiul Windows 1.0 in 2019

Directorul Xbox, Phil Spencer, a declarat ca relatia dintre studiourile companiei Microsoft si cele ZeniMax Media (care include Bethesda) a fost intotdeauna cordiala. La urma urmei, id Software a fost in spatele primelor jocuri Wolfenstein si Doom, oferindu-le un statut special in istoria jocurilor de PC.