fbpx
Ce alta companie ar pregati streaming de gaming

Ce alta companie ar pregati streaming de gaming

Streaming-ul a schimbat radical modul in care majoritatea dintre noi consuma continut, muzica si clipurile video fiind disponibile la cerere online. Gaming-ul s-a dovedit o parte mai dificila pentru furnizori, mai multe companii testand streaming de gaming in ultimii ani.

Este streaming-ul de gaming urmatorul mare lucru? Ar putea fi, cel putin conform companiilor EA si Ubisoft care si-au exprimat anterior parerile ca acesta ar putea fi viitorul.

De fapt, companii precum Google au explorat aceasta tehnologie de gaming si au reusit cu succes sa transmita o versiune a jocului Assassin’s Creed Odyssey in browserul Chrome.

CITESTE SI:  Microsoft Edge pentru iOS si Android a fost anuntat oficial

Acum se pare ca Amazon ar putea fi urmatoarea companie care exploreaza aceasta tehnologie, cel putin conform publicatiei The Information care sustine ca compania Amazon ar putea dezvolta propria sa platforma de streaming de gaming.

Nu este clar cand va debuta aceasta platforma a Amazon, dar nu ar trebui sa fie o prea mare surpriza ca marea companie lucreaza la asta, avand in vedere ca Amazon a explorat deja streaming-ul video si de muzica.

CITESTE SI:  Cum stimuleaza Google jocurile pe Chromebook-uri

Asa ca de ce n-ar urma streaming-ul de gaming pentru compania Amazon, nu? Aceasta tehnologie are de fapt multa logica, deoarece reduce bariere pentru jucatori. Acest lucru se datoreaza faptului ca toata procesarea este efectuata pe un server de la distanta, asa ca gamerii au nevoie doar de un dispozitiv care suporta redarea in flux.

CITESTE SI:  De ce Snapchat nu-l mai promoveaza pe Donald Trump

De asemenea, acest lucru inseamna ca puteti juca jocuri pe orice dispozitiv, cum ar fi un smartphone, tableta sau un PC, ceea ce in schimb elimina limitarile jocurilor care uneori omit anumite platforme ca macOS si Linux.

Cu toate acestea, pana in prezent streaming-ul de gaming nu prea a prins. Dar asa cum am spus, exista avantaje uriase, asa ca probabil tehnologia va fi mai folosita in viitor.