fbpx
Cate meciuri din trei au castigat botii OpenAI impotriva jucatorilor DotA 2 profesionisti

Cate meciuri din trei au castigat botii OpenAI impotriva jucatorilor DotA 2 profesionisti

Acum o luna si jumatate, OpenAI a prezentat cea mai recenta iteratie a botilor sai DotA 2 care au evoluat pana in punctul in care au reusit sa invinga jucatori umani.

Asa cum poate ati auzit, prin initiativa OpenAI a lui Elon Musk s-a avut intentia de a concura impotriva unor jucatori profesionisti de DotA 2, in incercarea de a testa cat de buna poate fi AI (inteligenta artificiala) la munca in echipa.

Se pare ca AI poate fi foarte eficienta in lucrul in echipa, deoarece botii OpenAI au reusit sa invinga un grup de jucatori profesionisti ai jocului DotA 2.

CITESTE SI:  Ce autonomie uimitoare are telefonul simplu Nokia 106

Botii, denumiti OpenAI Five, au concurat impotriva a 4 jucatori profesionisti si a unui comentator DotA 2 intr-o serie de trei meciuri. Se pare ca AI a fost atat de eficienta incat, in primul joc, jucatorii umani nu au fost capabili sa distruga nici macar unul dintre turnurile botilor.

Acestia s-au adunat in cel de-al doilea joc si au reusit sa doboare cel putin un turn, iar in al treilea joc, jucatorii umani au reusit o victorie, o victorie din trei meciuri. Botii OpenAI au castigat doua.

CITESTE SI:  Ce aliat are Epic Games in incercarea de a-si mentine accesul la instrumentele pentru dezvoltatori ale Apple

Acestea fiind spuse, trebuie remarcat faptul ca, pe site-ul OpenAI, s-a recunoscut ca jocul nu a fost jocul DotA 2 standard, pentru ca au fost efectuate unele modificari la joc.

Acest lucru inseamna un numar mai mic de eroi dintre care se putea alege, inlaturarea anumitor elemente din joc, fara paznici si asa mai departe.

CITESTE SI:  La ce sistem AI lucreaza Microsoft pentru SUA

Desigur, ar fi fost interesant de vazut cum s-ar fi descurcat botii daca ar fi fost un joc DotA 2 “corespunzator” cu toate elementele, dar si asa este totusi destul de impresionant.

Eforturile OpenAI nu s-au incheiat inca, avand in vedere ca se asteapta ca botii sai vor fi folositi la campionatul DotA 2 The International al Valve pentru a concura impotriva celor mai bune echipe de jucatori din lume.