fbpx
Cand ar putea reveni jocul Fortnite pe App Store

Cand ar putea reveni jocul Fortnite pe App Store

Un proces dintre companiile Apple si Epic Games s-a sfarsit, dar rezultatul acestuia e contestat, asa ca lupta de natura legala dintre cele doua companii din Statele Unite se prelungeste. S-a dezvaluit cand anume ar putea reveni jocul Fortnite pe App Store, magazinul de aplicatii al companiei din Cupertino.

Sperai la faptul ca neintelegerile dintre Apple si Epic Games vor disparea si ca jocul Fortnite se va intoarce pe App Store? S-ar putea ca nu se va intampla.

Asta pentru ca, potrivit unui tweet postat de CEO-ul Tim Sweeney al companiei de jocuri Epic Games, Apple nu e interesata sa aduca inapoi pe App Store jocul Fortnite al companiei Epic pana ce lupta de natura legala nu se va sfarsi.

CITESTE SI:  Care smartphone-uri Apple si Samsung ar putea avea camere 3D

Pentru cei care nu s-au informat, acum cateva saptamani, o curte de justitie a emis o hotarare asupra procesului dintre Apple si Epic Games. Compania din Cupertino, Statele Unite, a fost fortata sa permita dezvoltatorilor sa includa linkuri catre platforme de plati externe, iar Epic Games a fost obligata sa plateasca companiei din Cupertino daune de 6 milioane de dolari.

CITESTE SI:  Cum isi vor imbunatati viitoarele iPhone-uri autonomia in mod dramatic, spun surse

Compania Epic Games a contestat decizia si intre timp si-a exprimat dorinta ca Apple sa permita jocului Fortnite sa revina pe App Store. Cu toate acestea, conform unui raspuns din partea echipei Apple, se pare ca compania Apple din Cupertino nu e deloc interesata sa aduca jocul Fortnite pe App Store.

Compania Apple a declarat ca se va gandi la readucerea jocului Fortnite pe App Store doar dupa ce hotararea curtii de justitie e definitiva si nu mai poate fi contestata. Tim Sweeney nu pare deloc incantat de asta si a dezvaluit in tweet-ul sau ca procesul de contestare ar putea dura pana la 5 ani.

CITESTE SI:  Apple confirma achizitionarea serviciului de recunostere a melodiilor Shazam

Nu suntem siguri daca acest lucru chiar va dura cinci ani, dar e posibil ca cele doua companii vor crea un acord de solutionare inainte de asta. Deocamdata, gamerii iOS nu vor putea juca jocul Fortnite al Epic Games prea curand, pentru ca nu va aparea pe App Store prea curand.