fbpx
Aceasta componenta a Steam Deck s-ar putea sa fie detasabila

Aceasta componenta a Steam Deck s-ar putea sa fie detasabila

Steam Deck e noua consola de jocuri portabila anuntata de compania Valve din Statele Unite. Conform unei noi stiri, o anumita componenta de pe acest dispozitiv s-ar putea sa fie detasabila, deci va putea fi inlocuita de utilizatori. Astfel, daca acea componenta se defecteaza, poti inlocui doar acea componenta pe Valve Steam Deck.

Problema cu electronicele din ziua de azi e ca, atunci cand se defecteaza ceva, in general le inlocuim in totalitate. Acest lucru nu numai ca contribuie la cresterea cantitatii de deseuri electronice, dar poate fi si scump sa inlocuiesti in totalitate un dispozitiv electronic.

CITESTE SI:  Ce zice Facebook care vrea sa interzica nationalismul alb si separatismul

Dar se pare ca, in cazul consolei de jocuri Steam Deck a Valve, una dintre caracteristicile importante e ca ar putea integra un SSD detasabil.

Asta conform unei postari de pe Reddit in care e vorba despre o conversatie dintre utilizatorul midnight_watch si Gabe Newell, cofondatorul Valve, despre acea componenta.

Conform e-mailului, Valve Steam Deck va integra un SSD M.2 2230, ceea ce indica faptul ca utilizatorii vor putea inlocui acel SSD detasabil cu o alternativa terta mai ieftina sau mai performanta.

CITESTE SI:  Cum vrea Netflix sa faciliteze vizionarea binge-watching de filme si seriale

Sau doar sa inlocuiasca SSD-ul detasabil in caz ca se defecteaza pe Steam Deck. Cu toate acestea, conform e-mailului, desi consola de jocuri foloseste un SSD M.2 2230 detasabil, nu s-a intentionat sa poata fi inlocuit de utilizatori, ceea ce inseamna ca Valve probabil nu-i incurajeaza pe utilizatori sa mestereasca la aceste console de jocuri, chiar daca tehnic se poate.

CITESTE SI:  Anul pana in care va exista un deficit de console de jocuri PS5 de la Sony

Acest lucru e similar cu modurile terte pentru Joy-Con-urile Nintendo Switch, utilizatorii putand inlocui carcasele chiar daca nu sunt acceptate oficial.

In orice caz, ar fi indicat sa ne temperam asteptarile si entuziasmul cu privire la acea componenta. Desi SSD-ul detasabil de pe consola de jocuri Steam Deck a Valve va putea fi inlocuit fizic, s-ar putea sa existe obstacole. De exemplu, softul s-ar putea sa nu fie accepte noul SSD.