fbpx
99,8% dintre jucatorii carui joc pot fi invinsi de sistemul AI al DeepMind

99,8% dintre jucatorii acestui joc pot fi invinsi de sistemul AI al DeepMind

DeepMind spune ca a creat primul sistem AI care a ajuns in liga de top a unuia dintre cele mai populare jocuri. Compania spune ca acel joc a reprezentat o provocare mai mare pentru sistemul sau AI decat sahul si alte jocuri de masa, iar asta pentru ca piesele adversarilor erau adesea ascunse vederii. Sistemul de inteligenta artificiala al DeepMind poate invinge 99,8% dintre jucatorii umani din jocul StarCraft 2, pretinde DeepMind.

O multime de jocuri vin cu boti pentru a permite jucatorilor sa joace impotriva computerului. Acest lucru le permite jucatorilor sa testeze noi constructii si miscari daca nu au o conexiune la internet pentru a juca cu gameri reali online.

CITESTE SI:  Ce masuri ia Twitch dupa ce un streamer a rupt o tastatura

Ei bine, in mare parte, AI (inteligenta artificiala) folosita pentru boti nu e foarte buna. Aceasta e de obicei predictibila si, odata ce i-ai aflat tiparul, e usor sa castigi.

Cu toate acestea, se pare ca sistemul DeepMind AI al Google a ajuns atat de smart inca poate concura cu gamerii StarCraft 2 care joaca la nivelul Grandmaster, un nivel de mare dificultate.

CITESTE SI:  Super Mario Run este unul dintre cele mai populare jocuri noi din 2017 ale Google

Conform DeepMind, inteligenta sa artificiala a ajuns atat de buna incat e mai priceputa decat 99,8 dintre jucatorii umani din jocul StarCraft 2. Daca creadeai ca sistemul de inteligenta artificiala are un avantaj necinstit, afla ca nu.

De fapt, sistemul AI al DeepMind a primit aceleasi limitari ca jucatorii umani StarCraft 2, cum ar fi aceleasi vederi ale camerei virtuale, informatii de harta limitate, dar a avut si un numar limitat de actiuni pe minut.

CITESTE SI:  De ce un fost director Epic Games a vrut sa anuleze Fortnite, jocul actual de mare succes

Asta inseamna ca, chiar si cu aceste limitari, sistemul AI al DeepMind este mai bun decat majoritatea jucatorilor StarCraft 2 umani. Aceasta nu e prima data cand vedem cum inteligenta artificiala invinge jucatori profesionisti. Mai devreme in acest an, compania OpenAI a lui Elon Musk a invins impotriva unei echipe de gameri care joaca jocul DotA 2.