fbpx

USB Killer – un prajitor de calculatoare deghizat in stick

USB Killer - un prajitor de calculatoare deghizat in stick

De mult timp, stick-urile USB au fost o modalitate de transmitere a virusilor catre utilizatorii care nu banuie nimic.

De exemplu, un stick USB a fost folosit de Statele Unite si Israel pentru a infecta centrala de imbogatire a uraniului Natanz din Iran cu viermele Stuxnet.

Cine credea ca atacurile cu stick-urile USB au devenit demodate, se inseala, pentru ca stick-urile USB se conecteaza la mai multe PC-uri.

Deci, este bine sa avem grija sa nu ia vreun virus. Totusi, in cazul USB Killer, nici chiar cel mai puternic antivirus nu va putea sa-l opreasca, pentru ca are capacitatea de a praji la propriu componentele interne ale PC-ului tau.

Iar asta nu prin instalarea de virusi, ci prin furnizarea unui val de electricitate negativa de 220 volti in interiorul portului USB la care este conectat.

In acest fel, se distrug componentele interne, iar PC-ul inceteaza sa mai functioneze. USB Killer-ul seamana cu un stick obisnuit (de-asta e atat de inspaimantor), iar acesta trage energie din portul USB pana ce ajunge la tensiunea negativa de 100 de volti, dupa care toata energia este eliberata de mai multe ori in PC prin portul USB pana ce acesta se defecteaza.

USB Killer-ul asta este cosmarul tuturor oamenilor care lucreaza pe calculator. Isi imagineaza cineva ce s-ar intampla daca as pune un USB Killer din asta fara sa stiu ca este un USB Killer?

In afara de cruci, plusuri, trimiteri in morti si in raniti, s-ar duce 6 luni de lucru. E mai nasol decat daca as lua un virus care imi sterge tot ce-am lucrat, pentru ca in cazul asta exista programe de recuperare a fisierelor.

Daca USB Killer-ul iti prajeste laptopul, ce fisiere sa mai recuperezi? Poate numai daca hard disk-ul este lasat intact.

E posibil, porturile USB duc la placa de baza, nu la hard disk. Dar hard disk-ul e conectat la placa de baza. Nu stiu ce sa zic, probabil se sacrifica placa de baza ca sa nu se strice celelalte componente.

As oferi cadou cate un USB Killer din asta tuturor oamenilor obsedati de jocuri. Joci FIFA jumatate de zi? Ia stick-ul asta, are toate FIFELE pana in 2050 pe el. Ai consola PlayStation 4 din aceea bengoasa? N-are USB din cate stiu eu, asa ca vinde-o si ia-ti un scuter.

Decat sa-mi violez orbitele jucand Call of Duty sau cine stie ce alta idiotenie, mai bine imi fac circumcizie cu lama de ras si cu Cola pe post de anestezic. Ce vad oamenii la jocurile astea nu stiu, pe mine ma ia cu cascat numai cand am unul in fata. Momentan, nu indeplinesc standardele de prostie, pentru mine ar merge mai degraba un paintball.

Mai am cateva intrebari in legatura cu USB Killer. Daca merge si la televizor, daca se poate incarca si de la priza de 220 si daca vine si cu briceag. Pai ori suntem killeri ori nu mai suntem.