fbpx
Sesiune Q&A 76 - Ce cred despre UE si rolul sau in Romania

Sesiune Q&A 76 – Ce cred despre UE si rolul sau in Romania

UE, o structura supranationala fondata dupa al Doilea Razboi Mondial de cateva state membre europene. Romania a devenit stat membru in 2007, iar de atunci tara asta a cunoscut o crestere economica de 2000% pe an.

In mintea politicienilor romani care ne conduc, poate. In primul rand, Uniunea Europeana e o organizatie interstatala care permite un acces mai putin ingradit la piata de desfacere europeana si la circulatia persoanelor.

Si nu cred ca de pe urma acestei piete de desfacere beneficiaza tarile europene rasaritene cat beneficiaza cele apusene. In general tarile din vest se dezvolta in carca celor din est, ca nu cred ca e valabila vice-versa. Eu sunt unul dintre asa-numitii eurosceptici.

CITESTE SI:  De ce un sceptic al Apple Watch si-a schimbat parerea

Nu sunt de acord ca Bruxellesul sa comande mersul lucrurilor in Romania prin impunerea noua a unor legi care nu sunt in interesul national sau sa sanctioneze tara pentru te miri ce.

Nu cred ca interesul Bruxellesului e ca tarile din estul blocului comunitar sa prospere. Bruxellesul se pricepe mai ales la propaganda, propaganda care acorda intaietate minoritatilor in detrimentul majoritatilor.

CITESTE SI:  Opinie despre divergentele dintre Rusia si Ucraina

Din partea mea, minoritatile etnice si de orice fel pot fi tratate in mod egal cu cei care compun majoritatea. Insa interesul Bruxellesului nu e egalitatea intre persoane, ci sa acorde o mai mare importanta minoritatilor, ceea ce e complet anapoda si menit sa intoarca statele membre UE si specificul lor national cu susul in jos.

Eu personal n-am citit pe nicaieri ca Bruxellesul a sfatuit vreodata Romania sa creasca bugetul armatei la 2% din PIB. Minoritatile cu importanta exagerata il intereseaza pe Bruxelles, dar o armata dotata si finantata nu. Pe Bruxelles nu-l intereseaza ca Romania sa aiba o armata puternica. Cine a sfatuit de fapt Romania sa creasca acel buget la 2% din PIB? America.

CITESTE SI:  Sesiune Q&A 56 - Parere despre vaccinurile COVID-19

Asta in timp ce vecinii nostri europeni ne-au intors spatele si curul toata istoria, desi noi eram poarta de intrare a hoardelor de turci in Europa si ne asiguram (indirect) ca turcii nu castiga teren inspre imperiile europene din vest. Iar in acel timp vest-europenii erau pe modul siesta si fumau din narghilea.