fbpx
Sesiune Q&A 71 - Cat timp se lucreaza la fiecare clip de pe canal

Sesiune Q&A 71 – Cat timp se lucreaza la fiecare clip de pe canal

De ce numele canalului e “DojoVlog”, in conditiile in care nu exista pe el niciun clip de tip vlog

Nu mi-e strain faptul ca un vlog inseamna practic sa te filmezi in timp ce turuiesti despre diverse subiecte. Treaba e ca, cand am creat canalul, gandul meu era ca cineva sa prezinte continutul care exista acum pe DojoVlog.

Initial m-am gandit sa-l prezint eu, dar am renuntat la asta. Dupa care am incercat sa apelez la vorbitori nativi de engleza. Am renuntat si la asta.

Acuma, daca ar fi sa redenumesc canalul, l-as redenumi “DojoFacts”. Dar acum e tardiv. Si tin sa lamuresc un lucru: in momentul asta nu lucrez cu absolut niciun strainez la DojoVlog.

Ca mi s-a atras atentia ca cica apelez la vorbitori nativi de engleza pentru redactarea textului pentru clipuri. O parte din text e alcatuit de mine personal, iar restul de echipa mea din diverse zone ale tarii cu care obisnuiesc sa ma intalnesc.

CITESTE SI:  Ce site ar putea depasi Facebook in curand si sa devina al doilea cel mai mare site din Statele Unite

Nu neg ca in primul clip postat vreodata pe DojoVlog am aparut cu un strainez, dar doar atat. Restul e la mistocareala. Clipul ala a fost creat si publicat mai degraba la misto. Nu am lucrat si nici nu lucrez cu absolut nicio persoana de nationalitate straina la DojoVlog, caci am renuntat. Jumate din clip e creat la misto. Si intentia mea nu era sa huiduiesc toti conationalii, ci doar vreo cativa.

LE: In ziua de azi, nu e fizica cuantica sa angajezi pe oricine si pentru orice (de la creat logouri si aplicatii pana la activitati de e-mail marketing, adica activitati din sfera basic) si de oriunde s-ar afla in lume, prin intermediul unor platforme precum Fiverr.com si Freelancer.com. Dar de ce sa ofer bani unor straini? Echipa DojoVlog e competenta si 100% romaneasca!

CITESTE SI:  De ce va fi capabila camera de actiune GoPro Hero 8, conform zvonurilor

Cat timp se lucreaza la fiecare clip

Pentru producerea unui clip se lucreaza ore si ore, iar asta fara sa contorizez timpul petrecut pentru alcatuirea textului si culegerea materialelor foto/video.

Eu si echipa ne-am obisnuit cu procesul crearii acestor clipuri si am devenit mai indemanatici. Prin urmare, le putem crea intr-un timp mai scurt decat sunt in stare altii.

Circula “cugetarea” ca un canal de YouTube mediocru e ala care incarca un clip la fiecare cateva zile si ca unul de top incarca un clip in fiecare zi.

Dar cum se numeste canalul care incarca 3 clipuri pe zi? Ca in afara de DojoVlog, nu cred ca am mai vazut vreun canal pe nisa si formatul asta care sa incarce 3 clipuri pe zi. Si nu ma refer la vloguri in care te filmezi si cam atat, astea nu prea implica munca.

CITESTE SI:  De ce se crede acum ca timpul in fata ecranului nu e la fel de daunator pe cat se credea anterior

Am atat de multa incredere in DojoVlog incat incarc 3 clipuri zilnic. Nu ma iau dupa unii care cred ca DojoVlog nu o sa “decoleze” vreodata.

Calitatea nu sta intotdeauna in vizualizari, cel putin la inceput. Si pe langa asta, DojoVlog e un caz mai special: spre deosebire de alte canale, cresterea DojoVlog e franata de hoardele de oameni care rasfoiesc canalul, dar nu interactioneaza nicicum. Pe astia i-as teleporta de pe canal daca ar fi posibil.