fbpx

Sesiune Q&A 54 – Despre muzica si cantareti

Sesiune Q&A 54 - Despre muzica si cantareti

Exista oameni pe care ii invidiez?

Nu. Invidia e ceva abominabil si aiurea. Exista unii pe care ii stimez, dupa felul lor de a fi sau ca specialisti in domeniile lor, dar nu e vorba despre invidie in niciun moment.

De ce sa fiu invidios? Pai n-am pentru ce. Am cladit lucruri la viata asta, n-am cum sa fiu invidios pe altii, mai ales pe niste nulitati. Sunt invidios pe mine, mai degraba.

Sunt invidios pe mine pentru ce articole redactam in anii trecuti la rubrica Goodies, cand eram inspirat si aveam niste exprimari senzationale. Ala a fost apogeul meu. Acum sunt cam neinspirat si am o exprimare bolovanistica, cred.

CITESTE SI:  Coronavirusul Wuhan. Cum s-au schimbat obiceiurile de ascultare de muzica

Exemple de cantareti romani la un nivel superior muzicii straine

Nu ma incumet la exemple din astea. Exista, dar prefer sa nu-i expun. Dar il pot expune pe Freddy Mercury (cantaret britanic), insa nu in modul pozitiv. Oricum a disparut dintre noi prin anii ’90.

Asa ca il pot expune. Aproape orice fandosit in muzica si care se crede cult in muzica te sfatuieste sa asculti Freddy Mercury. Freddy Mercury si Freddy Mercury.

CITESTE SI:  Cum e noul standard de muzica MIDI 2.0 aparut dupa 35 de ani

Nu exista nicio melodie de-a lui Freddy Mercury, nici macar un vers, care sa indeplineasca conditiile unei melodii de calitatea intaia. Din punctul meu de vedere.

Nu-mi transmite nimic, talentul vocal al lui Freddy nu-mi pare voce nici de X Factor Mongolia, linia melodica nici aia nu e stralucita si revolutionara, iar videoclipul uneori e respingator, cu travestiuri care il implica chiar pe Freddy.

CITESTE SI:  Siri crede ca imnul national al Bulgariei este "Despacito"

Sa nu se creada ca dezagreez orice piesa straina. Nu sunt impotriva intregii industrii de muzica straine. Pe Freddy Mercury nu-l suport. Poate si pe alti cantareti straini, dar nu-mi vine niciunul in minte acum.

O trupa straina de muzica de calitate ar fi ABBA. Un interpret de calitate ar fi Michael Jackson. Muzica lor e aproape ca o bomba secsi 90-60-90. Pe Freddy Mercury l-as fi otravit cu mercur (calambur) daca nu era deja levitat la inceputul anilor ’90.