fbpx

Sesiune Q&A 51 – Parere despre Spotify

Sesiune Q&A 51 - Parere despre Spotify

De ce public fotografii excesiv

Derulez un experiment, cred ca il voi finaliza foarte curand. Ma intrebam de ceva vreme daca postarea de imagini cu mine in fiecare zi ar duce la sporirea traficului pe site si la un spike in graficele Dojotech.ro.

Totodata, testam si daca aspectul fizic conteaza si daca influenteaza in vreun fel traficul. Sunt capabil sa par si mai ravasit decat atat, dar pentru asta ar fi musai sa ma aflu in centrul unei explozii nucleare. Sau intr-un uragan de categoria F5. Experimentul e pe sfarsite si am ajuns la o concluzie.

Ce parere am despre Spotify si Apple Music

Spotify e un serviciu de muzica pe care il utilizez in prezent, dar nu si Apple Music. Nu-s familiarizat cu Apple Music, nu utilizez Apple Music si nici nu cred ca voi utiliza acest serviciu. De-asta nu cred ca sunt in masura sa emit o parere despre Apple Music. N-am o experienta personala cu Apple Music.

CITESTE SI:  Ce aplicatie Google iti permite sa-ti administrezi blogul in timp ce esti in miscare

Dar folosesc nivelul gratuit al Spotify. Nivelul asta vine cu anumite dezavantaje: nu poti asculta orice melodie pe care esti dornic s-o asculti intr-un anumit moment (iti transmite melodii in mod aleatoriu) si ai dreptul la doar cateva skipuri pe ora.

Ar mai fi si bitrate-ul de doi bani al melodiilor, dar pe mine nu ma deranjeaza acest aspect. Plus ca asa economisesc date.

Am observat o chestie interesanta la Spotify. La un anumit numar de melodii, apare ceva ce se doreste a fi o reclama. Ceva in gen: “Salutare! Multumim ca folosesti Spotify. Puteai sa asculti la radio, puteai sa asculti o caseta, puteai sa asculti un CD. Dar ai ales sa asculti Spotify. Multumim pentru asta”.

Nivelul gratuit al Spotify e sustinut de reclame audio, dar, cum probabil nu exista reclame pentru Romania, apare mesajul ala. Initial, m-am intrebat de ce soarele ma-sii te-ar indemna Spotify sa asculti muzica la radio, la caseta sau pe CD, in loc sa asculti la Spotify.

CITESTE SI:  Ce serviciu de muzica tert se lanseaza ca aplicatie pe smartwatch-urile Apple Watch

Raspunsul mi-a si aparut: pentru ca Spotify (ca radioul, casetele si CD-urile) e gratuit. N-are nimic de pierdut daca iti ofera alternative tot gratuite, ca oricum pentru nivelul gratuit sustinut de reclame nu plateai in buzunarul Spotify nici o centima.

Sigur, Spotify are un nivel gratuit, dar are si un nivel Premium, cu plata. Mesajul ala cu alternative gratuite cu siguranta nu e transmis pentru utilizatorii Premium ai Spotify, pentru ca serviciul ar avea de pierdut clienti platitori daca i-ar pasa la radio.

Nu utilizez Spotify Premium, pentru ca incerc pe cat posibil sa nu platesc cu cardul online. Anterior, cardul mi-a fost restrictionat de banca si m-am aflat in imposibilitatea de a plati serviciile folosite de Dojotech.ro.

Intr-un final, totul s-a solutionat si cardul mi-a fost deblocat. Cardul imi fusese restrictionat din cauza unei plati facute in vara acestui an catre o companie indiana.

CITESTE SI:  Acceseaza instrumentul care prezice pietrele la rinichi

Probabil bancii i s-a parut suspecta acea tranzactie, asa ca a interzis orice plata ulterioara. Dupa ce am renuntat la serviciile acelei companii in site-ul sau, la cateva zile de cine sunt sunat? Pai de un indian, probabil dintr-un call center. Imi aparea un numar ciudat si ma intrebam “cine morti m-o suna de pe un astfel de numar?”

Am fost sunat pentru ca eu sa confirm ca renunt intr-adevar la serviciile lor. A incercat sa-mi ofere promotii, discounturi ca sa raman clientul lor, dar nu m-a induplecat.

Nu poti avea incredere intr-o companie din cauza careia banca iti blocheaza tranzactiile cu cardul si care nu foloseste un procesator intermediar de plati. Toate datele cardului au fost introduse chiar pe site-ul acelei companii, de procesator intermediar nici nu s-a pus problema.