Urmaresc anime-uri? Care e cel preferat?
Obisnuiam acum ani buni de zile, dar acum nu prea. Nu e greu de dedus ca obisnuiam sa urmaresc anime-uri, avand in vedere pasiunea mea inflacarata pentru cultura japoneza. Aia chiar au cultura.
Nici nu ma intereseaza ce impresie las in mintea oamenilor zicand asta. Anime-urile abordeaza teme si subiecte mature, o parte dintre ele nici nu-s recomandate minorilor, sunt sumbre, dark si asa mai departe. Exact ce e necesar caracterului meu sumbru, cu maturitate in gandire (si de orice fel) si din cale-afara de tenebros si influentat de comunitatea otaku.
Nu-s ca orice porcarie de animatie. Animatia japoneza e una complexa, e animatie adevarata si elevata. Daca as avea timp, as urmari un animeu chiar acum.
Majoritatea sunt bine realizate din toate punctele de vedere, povestea e buna, intriganta si captivanta, ai ce invata din ele, e un mod bun de a-ti pune osul mintii la treaba si de a-ti petrece timpul (liber).
Exista o droaie de oameni de varsta a doua si chiar a treia care sunt fani fanatici ai anime-urilor. Poate unii vor zice ca povestea din spatele anime-urilor nu e reala, ca n-are rost sa te inhami la ele, ca nu stiu ce… Pai si ce?
Filmele non-animatie sunt reale? Teatrul e real? Nu-s tot rodul imaginatiei cuiva? Importanta e calitatea, vizualul si sa fie buna povestea si interpretarea, nu conteaza ca-i vorba despre o animatie sau despre o non-animatie. Mizerii de filme non-animatie gasesti la tot pasul.
Am urmarit in trecut niste anime-uri atat de bune incat mi se zburlea la propriu pielea pe mine. Mi-am dorit sa-mi sterg din minte tot despre ele si ca le-am vazut, ca sa le pot urmari din nou si sa am parte de aceiasi fiori ca la prima urmarire.
Genurile mele preferate sunt cele horror, psihologic si de mister, in special cele cu detectivi. Si cum sunt pasionat de mistere si de dezlegarea lor… astea mi se potrivesc.
Animatie, non-animatie? Ce mai conteaza? La cat CGI pun americanii in filmele hollywoodiene, crezi ca mai exista cine stie ce diferente? Sa fim seriosi.
E adevarat, totusi, ca unele anime-uri nu-s pentru oricine. Unele au niste povesti foarte intortocheate, greu de cuprins, o droaie de notiuni greu de inteles (cum ar fi cele shakespeariene, in cazul anime-urilor influentate de cultura occidentala), o multime de fire epice deschise si abia intrezaresti vreo legatura intre ele…
Asadar, o parte dintre anime-uri sunt foarte pretentioase in privinta coeficientului de inteligenta necesar. Dar hei! Daca doresti animatii usor de digerat si pentru minti ieftine, poti urmari bine mersi porcarii, nenica, dar nu iesi mai castigat.
Anime-ul meu preferat dintre toate e Death Note. Foarte bine realizat. Practic, un individ gaseste un carnet al mortii. Daca scrie numele unei persoane in acel carnet, acea persoana va muri. Anime-ul asta se incadreaza in genurile mele preferate: horror, mister si psihologic.
Ce cred despre actorii de culoare
Sunt OK. Rasismul nu-si are loc in cinematografie. Exista actori de culoare chiar foarte talentati. Cum e Eddie Murphy. Sau Will Smith. Acum multa vreme in urma, am urmarit un serial de comedie bun cu Will Smith, unul de prin anii ’90.
„Printul din Bell-Air”, parca. Bun serialul. Si eu care inainte aveam prejudecati fata de serialele cu oameni de culoare, consideram ca nu-s stralucite. Dar ala a fost foarte bun. Are o tona de idei originale si geniale, nu doar comedie cu craci si tate.
Tipul asta de comedie e doar pentru nataraii si zmeii din paie despre care am vorbit pana acum, de exemplu. Prosti gramada, de canal, buni de nimic fu*u-i in aripa. Daca ar fi sa aleg dintre astia si un ac, as alege acul. Acul e aur masiv pe langa nataraii astia neam de jeg, de lighean, de caruta si cu aere de neam prost. N-au nimic demn de apreciat la ei, sunt mai gunoaie decat o groapa de gunoi.
De ce tot editez postarile deja postate?
Pentru ca ma pricep la SEO si la Google, de-aia (si ca sa ofer oamenilor impresia de articol nou, uite alt motiv). Degeaba ai 1 milion de articole pe site daca toate sunt vechi de ani de zile si expirate.
Pentru Google au prioritate articolele noi, sau articolele vechi dar cu informatii actualizate si noi. Google-ul vrea informatii up-to-date, articole actualizate cu informatii noi. Astea ajung pe pozitii fruntase in motorul de cautare.