Ce cantareti imi plac?
Nu stiu cum sunt altii, dar mie imi place cum canta Sia. Aproape toate piesele sale imi plac. Melodiile sale inspira optimism si forta, iar titlurile pieselor sunt pe masura: Titanium, Unstoppable, Flames, Never Give Up…
Imi mai place Rihanna, Beyonce, David Guetta, Taylor Swift, Madonna, Jennifer Lopez, Bon Jovi si altii. Clar Sia si astia au mai multa muzica buna decat majoritatea lalaitorilor de manele – acesti mari artisti si filozofi grobieni ai industriei muzicale din Romania.
„Sa moara dusmanii mei”, „sa traiesc io”, „sa mori tu” si alte porcarii. Genul asta muzical e in mare parte o dovada a (in)culturii suburbane. Si e si pentru limitati mintal (poate cu mici exceptii).
Dar cine-s eu sa judec si sa-i ard pe inculti? Ascultatorii de manele pot asculta manele pana le-o exploda timpanele si li s-o topi creierele, doar traim intr-o tara oarecum democratica si libera.
Pot asculta chiar si manelele bengoase si meseriase nou aparute acuma, cu „sa mi-o bag”, „sa mi-o scot”, „sa-mi pun salamul”, produse de niste retardati. Nu ca as fi impotriva vulgaritatilor. Si eu le folosesc, diferenta e ca eu nu le folosesc in muzica. Si uite cum m-am indepartat de subiect…
Ce seriale imi plac?
Parca am mai raspuns la asa ceva in trecut. Dar nu, anterior am fost intrebat ce gen de seriale imi plac. Nu ce seriale anume. Serialul care imi place cel mai mult in momentul de fata e „The Big Bang Theory” (2007-2019), il urmaresc pe net.
In acest serial sitcom genial cu replici geniale e vorba despre vietile unor patru indivizi in toata firea fani de benzi desenate, supereroi, figurine de actiune, jocuri (pana si la varsta lor) – foarte destepti, dintre care unul fiind cel mai destept.
Problema e ca toata aceasta inteligenta uriasa le-a ocupat aproape tot creierasul briliant si nu prea a mai ramas loc pentru abilitatea ce tine de interactiunile sociale, asa ca apar multe situatii amuzante cand acesti indivizi ciudati disfunctionali social interactioneaza cu oamenii. Serialul reflecta cat de putine stiu ei despre viata din afara laboratorului. Cei patru indivizi sunt:
Sheldon (al mai destept), fizician teoretician, un intrigant, un infatuat si un excentric care se crede deasupra tuturor, care da raspunsuri si replici complicate si academice pana si in chestiunile cele mai simple si banale, raspunsuri si replici prin care ii exaspereaza pe oameni pentru ca nu pricep ce spune. Acesta e prea destept si prea naiv si putin pregatit pentru societate. A terminat facultatea la o varsta la care oamenii normali termina scoala gimnaziala.
Leonard, colegul lui de locuinta si de lucru. Relatia dintre cei doi e pusa constant la incercare de incapatanarea lui Sheldon. Intr-o zi, se muta la ei pe scara o duduie pe nume Penny (care vrea sa devina actrita), duduie care ii pica cu tronc lui Leonard. Aceasta, desi nu are o minte stralucita, e mult mai abila social decat cei patru.
Raj – un astrofizician indian care nu poate vorbi cu femeile daca nu trage un pic la masea. Fiind indian in California si provenind dintr-o cultura cu totul diferita, e evident ca vor aparea situatii comice.
Howard – un evreu afemeiat fara noroc la dudui (poate in afara de fartoage) si cam vulgar si pervers. Si singurul dintre cei 4 care nu are doctorat. Acesta e inginer mecanic si nu stiu ce creatie de-a lui se afla pe Statia Spatiala Internationala.
Poate ca acestia patru pot sa-ti explice totul despre stiinta, tehnologie, fizica cuantica, astrofizica, inginerie si cum s-a format Universul, dar in cele mai de baza situatii sociale sunt complet depasiti. Acesta e motivul pentru care in acest serial exista comic de situatie din belsug.
Multi probabil nici nu-si imagineaza cat de mare succes are serialul „The Big Bang Theory” in lume. Pentru ca oamenii sa-si formeze o idee, dezvalui ca in acest serial au avut scurte aparitii pana si Bill Gates de la Microsoft, Elon Musk (fondatorul Tesla) si Steve Wozniak (cofondatorul Apple). Serialul are chiar si consultanti specialisti in stiinta care se asigura ca toate informatiile stiintifice din scenariu sunt corecte.
Alte seriale preferate sunt „The Innocent Man” (2012), „The Heirs” (2013), „Two and a Half Men” (2003-2015), „Dream High” (2011), „House” (2004-2012) si altele.
Later Edit: De ce am zis ca nu prea am timp, desi, dupa cum (doar) pare, am timp de seriale? Pai simplu. Serialele din paragraful de mai sus le-am urmarit acum multa vreme in urma cand aveam ciuciu responsabilitati, dar aveam timp berechet. Serialul „The Big Bang Theory” inca il urmaresc, dar numai un episod pe saptamana, ca atat imi permit. Il termin in cativa ani in ritmul asta.
Recomand serialul, e genial si mult mai misto decat ineptiile de seriale romanesti (marca A1 si ProTV, de exemplu), aceste ghene de seriale clocite, create de niste „hibrizi” (imbecili si imbecili) care dau drumul la maxim la prostie si care mananca ce-au mancat si pana acuma, dar mai nou cu basculanta.
Niste haznale care deja refuleaza! Cum a zis un mare clasic: „Nu va uitati la serialele lor pe YouTube si pe site-urile lor oficiale, ca le generati vizualizari lui nea Voiculescu si lui Adrian Sarbu (astia doi care tac in mod agresiv), uitati-va la ele pe streamuri pirat!” ))