fbpx

S-au implinit 46 de ani de la prima aselenizare cu echipaj uman pe Luna

S-au implinit 46 de ani de la prima aselenizare cu echipaj uman pe Luna

Da, azi se implinesc 46 de ani de cand americanii au pus piciorul pe Luna. Sau asa se zice. Acum cateva minute, mi-a aparut aceasta stire pe Facebook de la Discovery.

Inca dinainte sa deschid postarea, deja stiam ce o sa gasesc acolo. Chestii de genul: “Stati ca trebuie sa apara conspirationistii”.

Asa a fost si anul trecut. Dar cand conspirationistii vin cu dovezi bune care indica faptul ca aselenizarea este un fals, de ce sa nu le luam in considerare?

Daca am fi toti atat de creduli si am crede tot ce se spune, n-ar fi in beneficiul cuiva asta? Eu imi mentin parerea ca aselenizarea aceea poate fi falsa.

Spun unii ca pe vremea aia (in anii ’60-’70) exista competitie tehnologica intre Rusia si Statele Unite si, daca aselenizarea era falsa, rusii ar fi fost primii care ar fi spus asta.

Dar oamenii trebuie sa stie ca si rusii au destule schelete in dulap, asa ca este sigur ca Rusia si Statele Unite nu doreau sa se dea in gat una pe cealalta.

Bineinteles ca mai exista o multime de dovezi care pun sub indoiala aselenizarea americana. Acum ceva timp, a aparut o stire cum ca NASA a pierdut casetele originale ale primei misiuni.

CITESTE SI:  VIDEO: Panasonic lanseaza camera 4K Lumix GX9 de 20,3MP - specificatii si pret

Era vorba despre vreo 10.000 – 13.000 de casete. Si cum au procedat? Le-au refacut apeland la specialistii de la Hollywood. Chiar ei au recunoscut asta.

Adica au pierdut casetele fake-uite si le-au refacut cu ajutorul celor de la Hollywood. Plus ca mai exista o multime de alte lucruri care pun sub indoiala aselenizarea americana.

Printre ele se numara si umbrele multiple de pe Luna. Pai daca singura sursa de lumina este Soarele, cum sa existe mai multe umbre ale aceluiasi obiect?

Astea sunt doar unele dintre lucrurile care indica faptul ca aselenizarea nici nu a existat. Mai demult, am auzit si ca NASA a sters casetele originale pentru ca nu aveau bani sa cumpere altele. Pai normal, pentru ca lumea sa nu mai aiba cum sa vada toate acele lucruri care indica faptul ca aselenizarea era contrafacuta.

Au reciclat acele casete pentru ca nu aveau bani sa cumpere altele. Asta e o gluma! In plus, din anii ’70, nu a mai existat nicio aselenizare.

Adica, intr-o perioada de cativa ani realizezi cateva aselenizari si dupa aia nimic? De ce pana acum NASA nu a mai trimis vreun om pe Luna?

CITESTE SI:  Apple isi extinde planul de invatamant de coding pentru universitatile din afara Statelor Unite

Statele Unite tot o da ca banii ar putea fi folositi in alte scopuri. Adica in anii ’60-’70 aveau bani pentru 6 aselenizari, iar acum SUA – mare putere – nu are bani pentru una singura?

Nu banii sunt problema, ci faptul ca acestia nu pot trece de centura de radiatii mortala Van Allen. Daca vor sa ajunga pe Luna, americanii trebuie sa gaseasca o modalitate de a trece cu bine de acea centura de radiatii.

Aceasta incepe de la altitudinea de 1500 de kilometri si se termina la 40.000 de kilometri. Fiecare misiune spatiala din 1961 si pana in prezent cu oameni la bord a avut loc sub centura aia de radiatii (si SSI se afla tot sub centura de radiatii).

Si vorbim despre misiunile rusesti si americane. Totusi, se pare ca misiunile Apollo au ajuns pe Luna care se afla la o distanta de 400.000 de kilometri.

In 1995 (dupa zeci de ani de la “aselenizare”), nava Space Shuttle a zburat pana la 500 de kilometri, una dintre cele mai inalte atitudini atinse vreodata, cu 1000 de kilometri sub zona din care incepe centura de radiatii.

CITESTE SI:  In ce forma limitata s-ar putea lansa moneda virtuala Libra a Facebook

Dar, chiar si atunci, radiatiile au fost atat de severe incat astronautii au vazut flash-uri de lumina cu ochii inchisi. Radiatiile erau atat de puternice, incat acestea au penetrat invelisul navei, invelisul protector al costumelor, trecand prin craniu si ajungand la retina lor inchisa.

CNN a publicat mai demult un articol in care spunea ca centura cu radiatii Van Allen ar putea fi mult mai periculoasa decat se credea initial.

Atunci cum au ajuns americanii pe Luna in 1969? Si nu-i numai asta. In 1994, directorul NASA s-a dat de gol. Acesta a declarat unei jurnaliste ca omenirea nu se poate aventura in spatiu din cauza centurii de radiatii mortale Van Allen.

Acesta uitase ca in urma cu zeci de ani, NASA trimisese 27 de astronauti pe Luna, Luna aflandu-se dincolo de centura aia de radiatii.

Mai sunt multe de spus, dar sa nu uitam de steagul care flutura si praful de pe Luna care se starnea, desi pe Luna nu exista atmosfera. Asadar, eu raman la ideea ca omul nu a aselenizat niciodata.