fbpx
Opinie despre filmul sud-coreean "Veteran" (2015)

Opinie despre filmul sud-coreean “Veteran” (2015)

Revin cu un nou film vazut recent (cand mai gasesc timp) si care e incadrat in categoriile actiune, comedie si crima. Niste categorii cam antagonice, dar destul de tentante, cel putin dupa preferintele mele.

Totusi, o fi acest film un film de comedie bunisor, dar nicio comedie de pe lumea asta nu e comedie mai mare ca suncile falfaitoare si gelatinoase de pe gusa trogloditului de Serban Huidu. Asta ar trebui sa joace in rolul lui Rocky Balboa, ar crea senzatie cu gusa lui in valuri la un croseu de stanga cu piciorul, filmat cu incetinitorul. Asta ca un apropo.

CITESTE SI:  Arnold Schwarzenegger va juca in noul film Terminator

Dar nu Serban Huidu cu barbie tripla e subiectul principal al acestui articol, ci un alt film fabulos. Am observat o chestie la filmele coreene. E foarte greu sa prinzi firul povestii chiar de la inceput si abia dupa o treime sau jumatate din film prinzi firul si intelegi cat de cat povestea.

Pana atunci, esti in ceata. Nu-mi dau seama daca e din cauza subtitrarii defectuoase, din cauza celor care au produs filmele pentru a fi greu de inteles, sau din cauza numelor coreene ale personajelor, nume cu care spectatorii nu sunt obisnuiti si astfel nu le pot tine minte si nu-si pot forma o idee cu privire la ce se intampla.

CITESTE SI:  Hackerii HBO spun sa ne pregatim pentru doua noi episoade din Urzeala Tronurilor pe care le vor publica

Din acest motiv, voi spune cat se poate de clar care-i povestea acestui film, in mare. E vorba despre doua personaje mai importante, Jo Tae-oh (personajul negativ) si detectivul Seo Do-cheol (personajul pozitiv).

Jo Tae-oh (cel care conduce puternicul conglomerat Sinjin Group) e un tanar care a fost rasfatat intr-o familie bogata si care crede ca i se poate permite orice.

Acesta comite infractiune dupa infractiune si incearca sa scape cu bani din toate situatiile. De cele mai multe ori ii reuseste, dar detectivul nu doreste ca asta sa se mai repete. Pe scurt, e vorba despre un detectiv care vaneaza un tanar de succes infractor care mai e si criminal. Omul de neoprit VS omul de neatins.

CITESTE SI:  Opinie despre filmul sud-coreean "Fighter in the Wind" (2004)

Si, cum am mai spus, “Veteran” e in film de actiune, comedie si crima (cu nelipsitele masini zob). Are si o poveste buna si captivanta, actorii sunt foarte potriviti in rolurile lor, filmul are un scor de 7 din 10 pe IMBD si a castigat vreo 18 premii. Prin urmare, acest film merita.