fbpx

Opinie despre filmul sud-coreean “The Terror Live” (2013)

Opinie despre filmul sud-coreean The Terror Live (2013)

“The Terror Live” e un film de suspans si actiune din Coreea de Sud lansat in 2013. In acesta, se prezinta povestea unui fost prezentator national de stiri TV (pe nume Yoon Yeong-hwa) care fusese retrogradat la radio si care primeste un apel telefonic in timpul emisiunii radio de la cineva care sustine ca a plasat o bomba la Podul Mapo din Seul.

Fostul prezentator TV e cineva cu vointa de a fi ascultat cu orice pret. Prezentatorul initial crezuse ca e vorba despre o farsa la telefon, dar Podul Mapo chiar e aruncat in aer dupa convorbire.

CITESTE SI:  Smartphone-ul care va putea captura video 8K, spun surse

Acest prezentator se decide sa obtina o exclusivitate cu teroristul, sa foloseasca atentatul terorist pentru a-si propulsa cariera, pentru a obtine audienta la radio si astfel sa-si recapete functia de prezentator de stiri la TV.

In schimbul unei sume de in jur de 2 milioane de dolari, teroristul e de acord sa asigure exclusivitate acelui post de radio. Teroristul se pretinde a fi unul dintre muncitorii care au lucrat la constructia Podului Mapo si solicita telefonic ca presedintele Coreii de Sud sa-si exprime public regretul fata de muncitorii care au murit construind acel pod, altfel detoneaza si restul bombelor iar podul se prabuseste cu tot cu oamenii de pe el.

CITESTE SI:  Cu ce defect s-au ales la nivel mondial unele playere Blu-ray Samsung

Insa guvernul corupt al tarii refuza sa se supuna dorintelor teroristului, desi Yoon Yeong-hwa a depus toate eforturile posibile, el fiind mediatorul fara voie dintre terorist si guvern/presedinte.

Nici n-avea de ales sa nu fie mediator, avand in vedere ca acesta descopera ca viata sa e pusa in pericol din cauza castii pe care o poarta (teroristul ii aduce la cunostinta faptul ca are in interiorul castii o bomba si ca o va detona daca nu obtine o declaratie de la presedinte).

CITESTE SI:  Ce permit cele 36 de noi brese descoperite in LTE

“The Terror Live” e un film care infatiseaza rolul mass-media in Coreea de Sud, e un film sud-coreean despre moralitate, despre coruptia de pe toate nivelele, despre incompetenta autoritatilor de a gestiona atentatul terorist si despre negocierea cu teroristii. Acest film sud-coreean are o calitate certa, desi pe alocuri sfideaza logica cu lucruri care nu s-ar intampla in viata reala.