fbpx

Opinie despre filmul sud-coreean “The Chaser” (2008)

Opinie despre filmul sud-coreean "The Chaser" (2008)

“The Chaser” e un film de actiune, crima si thriller si filmul de debut al regizorului Na Hong-jin. Si ce debut regizoral, primul film pe care l-a regizat s-a dovedit a fi un succes imens! Unul dintre cele mai bune lungmetraje thriller din 2008.

Hollywood-ul masonic si regizorii sai veterani – care dau rateuri repetate in materie de film – ar trebui sa ia lectii de la filmul asta regizat de un regizor la primul sau film.

In “The Chaser” e vorba despre un fost politist pe nume Eom Joong-ho care a devenit proxenet pentru niste femei. Acesta descopera ca una dintre curtezanele sale a disparut si incepe o cursa contracronometru pentru a o gasi.

Eom Joong-ho e un fost politist care s-a transformat in proxenet si care intampina dificultati financiare dupa ce cateva dintre curtezanele sale au disparut fara urma, fara sa-si achite datoriile.

CITESTE SI:  Cum e camera instanta OneStep+ a Polaroid

In timp ce incearca sa le dea de urma, Eom Joong-ho descopera un indiciu ca femeile disparute au fost chemate de acelasi client cu care una dintre femeile sale se intalnea chiar in acel moment.

Eom Joong-ho crede ca curtezanele sale au fost vandute de acel client misterios altui proxenet. Acesta porneste pe urmele acelui client pentru a gasi femeile si pentru a-si recupera banii de pe urma lor.

Dar incercarea egoista a fostului politist de a-si recupera banii se transforma intr-o misiune de scapare cu viata a curtezanei pe care a trimis-o ca sa-l momeasca pe acel client.

In timpul stradaniilor de a gasi acel client misterios, se evidentiaza faptul ca nici Eom Joong-ho si nici politia nu sunt pregatiti pentru ce va urma.

Filmul “The Chaser” – care nu te lasa sa te plictisesti nici macar o secunda – are niste actori care isi interpreteaza foarte credibil si bine rolurile. Poate prea bine, pentru ca-ti vine sa-l jupoi de piele si de scalp pe personajul negativ.

CITESTE SI:  Nokia creeaza o jacheta inteligenta pentru politisti, medici si pompieri

Pe langa asta, scenariul e bun si original. Original numai in sfera filmelor, pentru ca “The Chaser”, la fel ca alte filme sud-coreene bune, se bazeaza pe intamplari reale.

Avand din belsug povesti mai mici care se desfasoara impreuna cu povestea principala, violenta brutala si un raufacator malefic aproape trimis direct din strafundurile iadului, acesta e un film care ar trebui sa fie pe placul oricarui fan al filmelor de crima.

Nu se poate ca acest film sa nu fie pe placul celor carora le plac filmele de investigatii, de drama, cu ucigasi in serie si cu actori foarte buni.

“The Chaser” e un debut aproape ireprosabil si impecabil, un film cum numai Hollywood-ul (nu) mai stie sa produca decat ca remake. Se stie foarte bine ca americanii copiaza filmele asiatice, pentru ca-s mai bune si mai originale ca ale lor. Probabil va urma un articol si despre acest subiect, ca sa se vada amploarea situatiei.

CITESTE SI:  De ce Lamborghini va limita productia de masini

Am evitat sa povestesc tot scenariul si toate dedesubturile acestui film pentru a nu strica distractia pentru cei care vor sa-l vada. Unele lucruri e mai bine sa nu le stii inainte de a vedea filmul.

Dar tin sa mentionez faptul ca e un film foarte agresiv si brutal, cu capete sparte cu dalta si ciocanul si alte scene de tortura cum numai cinematografia asiatica putea sa ofere.

Asta ca o avertizare pentru cei nepregatiti care vor sa urmareasca “The Chaser”. Si ca o exonerare de raspundere, ca sa nu fiu acuzat ulterior pentru eventuale traume psihice.