fbpx

Opinie despre filmul sud-coreean “Joint Security Area” (2000)

Opinie despre filmul sud-coreean "Joint Security Area" (2000)

“Joint Security Area” e un film de thriller si mister in care joaca Lee Byung-hun si Song Kang-ho (ambii din “The Good, the Bad, the Weird”). Pare ca astia doi sunt omniprezenti in aproape toata cinematografia coreeana.

Filmul a fost turnat in Coreea de Sud si are in vedere investigarea circumstantelor unor crime in zona demilitarizata dintre Coreea de Nord si Coreea de Sud, granita bine pazita care separa cele doua Corei.

JSA (Joint Security Area) este singura parte din zona demilitarizata coreeana in care soldatii nord-coreeni si sud-coreeni stau fata in fata.

CITESTE SI:  La ce alternativa la smartphone-urile pliabile lucreaza LG

“Joint Security Area” a fost unul dintre cele mai profitabile filme din istoria de film a Coreii de Sud la acea vreme si a castigat mai multe premii. E un film bun, dar nu e pentru toata lumea. Asta pentru ca acest gen nu-i pe placul tuturor.

Povestea este una destul de simpla. In zona demilitarizata dintre Coreea de Nord si Coreea de Sud, 2 soldati nord-coreeni au fost ucisi si se presupune ca autorul este un soldat sud-coreean.

CITESTE SI:  Sesiune Q&A 10 - Ce actrite preferate am

Problema e ca au fost gasite 11 gloante in corpurile lor si 5 gloante in depozitul de munitii al asasinului. Aceste gloante apartineau unor 16 cartuse, pentru o arma in care in mod normal incap numai 15.

Echipa de investigatii elvetiano-suedeza din tarile neutre care supravegheaza zona demilitarizata suspecteaza ca o alta persoana, una necunoscuta, a fost implicata in uciderea celor 2 nord-coreeni.

Acea echipa suspecteaza ca crimele au fost cumva musamalizate. In 2009, marele regizor american Quentin Tarantino a spus despre “Joint Security Area” ca este unul dintre cele 20 de filme preferate ale sale din 1992 incoace, iar asta spune multe.

CITESTE SI:  Cum e sistemul de arma laser pe care Marina Americana il va monta pe o nava

“Joint Security Area” e un film care lamureste pentru public situatia dintre cele doua Corei care se dusmanesc si ne dezvaluie cum sta treaba intre cele doua tari cu regimuri politice aproape complet diferite. E un film care are valabilitate si in ziua de azi.

Facebook