fbpx

Opinie despre filmul sud-coreean “Confession of Murder” (2012)

Opinie despre filmul sud-coreean "Confession of Murder" (2012)

“Confession of Murder” e un film sud-coreean de actiune si suspans lansat in 2012. Este vorba despre un anume Lee Doo-seok (Park Si-hoo) care publica o carte autobiografica in care isi descrie amanuntit propriile crime, dar asta dupa ce crimele s-au prescris (daca dupa o perioada de cativa ani criminalul nu e prins, crimele se prescriu iar faptasul nu mai poate fi cercetat penal).

Un detectiv (interpretat de Jeong Jae-yeong) dar si ruda unei victime de-a criminalului il vaneaza pe criminalul care se bucura de toata atentia presei datorita cartii sale de mare succes.

CITESTE SI:  VIDEO: iPhone 5s castiga un loc la Muzeul Academiei de Arte si Stiinte Cinematografice

Dupa prescrierea crimelor pe care le-a comis, Lee Doo-seok publica o autobiografie (care se dovedeste a fi best-seller) in care isi descrie cu lux de amanunte crimele pe care le-a comis.

Detectivul Choi Hyeong-goo – care a investigat crimele criminalului cu 15 ani in urma – incepe din nou sa-l vaneze, iar Han Ji-soo – a carei fiica a fost ucisa de criminal – doreste razbunare.

Politistul detectiv e bantuit de faptul ca nu a reusit sa-l prinda pe criminalul in serie in urma cu 15 ani si reia ancheta dupa ce presupusul faptas al crimelor publica cartea “I am the Murderer”, sustinand ca e responsabil pentru acele crime din trecut.

CITESTE SI:  Ce cere FTC furnizorilor de internet din Statele Unite

Intre timp, apare un alt criminal care sustine ca el este adevaratul autor al crimelor, nu Lee Doo-seok. Choi Hyeong-goo e un detectiv dezolat pentru ca nu a reusit sa prinda criminalul care a ucis 10 femei intre 1986 si 1990 si concepe o strategie pentru a-l prinde pe unul dintre cei doi.

CITESTE SI:  Filmele asiatice copiate de americani

Nu spun exact ce, dar pot spune ca situatia se intoarce la 180 de grade. “Confession of Murder” e un film sud-coreean bun de suspans cu o idee de baza grozava si care a castigat mai multe premii.

Totusi, unii zic ca filmul e tras in jos de prea multe secvente de actiune si ca nu e bine ca regizorul a dorit mai multe scene de actiune cand suspansul si povestea erau si asa suficient de palpitante.