fbpx

Opinie despre filmul sud-coreean “A Taxi Driver” (2017)

Opinie despre filmul sud-coreean A Taxi Driver (2017)

“A Taxi Driver”, un film sud-coreean istoric de actiune si drama lansat in 2017 in care joaca actorul Song Kang-ho in rolul principal (al soferului de taxi pe nume Kim Man-seob).

Soferul de taxi din “A Taxi Driver” e un parinte vaduv care s-a oferit sa conduca un reporter german din Seul pana in Gwangju, pentru ca reporterul sa alcatuiasca un reportaj despre revoltele din Gwangju din 1980.

La scurt timp, soferul de taxi e acaparat de conflictele din acea zona si se gandeste ca n-ar fi trebuit sa se ofere sa-l transporte pe reporterul german acolo, in mijlocul protestelor dispersate de militari.

Filmul se bazeaza pe niste fapte reale din Coreea de Sud din anii ’80. Chiar a existat un reporter german care a incercat sa ajunga in Gwangju pentru a realiza un reportaj.

CITESTE SI:  Google foloseste jocul StarCraft 2 al Blizzard pentru a-si antrena inteligenta artificiala DeepMind

Iar soferul de taxi a existat la randul sau, desi in prezent nu i se cunoaste identitatea. Fara a-l intreba de detalii, soferul de taxi din “A Taxi Driver” se ofera sa-l transporte pe reporter. Soferul reuseste sa patrunda in Gwangju, in pofida faptului ca existau controale la intrare.

Acestia au descoperit acolo cetateni obisnuiti si studenti protestand impotriva autoritatilor. Desi soferul de taxi l-a indemnat pe reporter sa se intoarca impreuna in Seul din cauza conflictelor, reporterul ii ignora sfatul si, cu anumiti oameni din zona (care voiau ca protestele sa fie mediatizate), incepe sa inregistreze protestele.

CITESTE SI:  Care va fi noul CEO al companiei LG

Song Kang-ho e apreciat pentru faptul ca a jucat in numeroase filme sud-coreene memorabile, cum ar fi “Memories of Murders”, “Joint Security Area” si “The Host”.

Acesta isi dovedeste versatilitatea si in “A Taxi Driver”, un film care e un tribut adus jurnalistului german real-life Jürgen Hinzpeter si misteriosului sofer coreean de taxi.

Soferul Kim Man-seob din “A Taxi Driver” e initial o persoana care pune pret mai degraba pe taxiul sau decat pe orice altceva. Sau pe altcineva. Dar experienta avuta in Gwangju alaturi de reporter il dezvolta la nivel personal.

Cat despre reporter, acesta nu e descris suficient de detaliat, e un personaj in mare parte insuficient de dezvoltat in film. Despre el se stipuleaza doar ca a descoperit un subiect de stiri nerelatat in Coreea de Sud, apoi ca a calatorit din Tokyo pana in Seul, iar apoi in Gwangju, si ca in cele din urma a prezentat intregii planete reportajul.

CITESTE SI:  VIDEO: Trailerul pentru filmul "Misiune: Imposibila 6 (Declinul)" a fost lansat

“A Taxi Driver” e un film pe care il recomand cu hotarare. E cel mai captivant si interesant film sud-coreean vizionat de mine in ultimele luni :). Si nici nu se putea altfel, calitatea unui film poate fi imbunatatita exponential doar cu Song Kang-ho. Recomand filmul oricarui om de categoria intai 🔝, e la liber pe Netflix pentru cine are abonament. Si gratuit pe alte site-uri de “contrabanda” care il pirateaza, pentru zgarcomani :D.