fbpx
Opinie despre filmul japonez Ringu (1998)

Opinie despre filmul japonez “Ringu” (1998)

“Ringu” e un film din Japonia incadrat in genurile horror si mister, din 1998. Unul dintre cele mai bune filme horror din istorie. Emblematic si de referinta pentru gen. Japonezii sunt regii aproape incontestabili ai genului horror.

Ei sunt fondatorii genului lor aparte, J-horror. Depun alte nationalitati eforturi pentru reproduce genul J-horror, dar ce rezulta nu e la nivelul filmelor originale.

In filmul “Ringu”, e vorba despre o poveste arhicunoscuta. O caseta video enigmatica si bizara care, daca e rulata, afiseaza niste imagini nelinistitoare si tulburatoare. Imaginile video se incheie cu un telefon care suna in locuinta in care a fost vazut ce e pe caseta.

Avem o reporterita (pe nume Reiko Asakawa), fostul ei partener de viata (Ryuji Takayama) si o caseta video care ii ucide dupa 7 zile pe toti cei care o urmaresc. In 7 zile, cel care a urmarit caseta video moare subit din cauza unui stop cardiac… aparent fara niciun motiv.

CITESTE SI:  Cui ii vinde Walmart serviciul sau de streaming Vudu

Cei doi investigheaza acest lucru. Reiko descopera ca nepoata sa pe nume Tomoko este una dintre victime (aceasta fiind premisa filmului) si se decide sa investigheze. Reporterita se hotaraste sa intervieveze niste elevi pentru asta.

Nepoata sa mersese intr-o excursie cu altii cu o saptamana in urma, iar reporterita a aflat ca unele dintre prietenele nepoatei sale (care au fost si ele in excursie) au decedat in exact acelasi timp si in exact acelasi mod.

CITESTE SI:  Ce proces judecatoresc a castigat Nintendo dupa circa 7 ani

Reiko gaseste o caseta video in locul in care nepoata sa si ceilalti au fost si incepe sa o urmareasca pentru a deslusi ea insasi enigma. Din pacate, spre groaza ei, afla ca este o caseta din aia urgisita.

Reiko Asakawa copiaza caseta, iar Ryuji Takayama, fostul ei partener de viata, lucreaza cot la cot cu ea pentru a afla care e enigma din spatele acelei casete video.

Mai tarziu, lucrurile se complica cand fiul lui Reiko, Yoichi, urmareste acea caseta pe motiv ca l-ar fi indemnat Tomoko. Cam pana aici cu povestirea, restul e mai bine sa nu fie divulgat ca sa poata tot omul sa savureze filmul asa cum se cuvine.

CITESTE SI:  Masina electrica care e si sursa de energie in caz de dezastre naturale

Ceea ce e de apreciat la acest film horror e ca nu e ca alte filme horror cu care unii s-au obisnuit. Nu vezi cadavre sfartecate, drujbe care feliaza oameni sau alte dracii. Astea nu-s filme horror, sunt mai degraba sadice.

Chiar si fara toate nebuniile, “Ringu” reuseste sa creeze privitorului o stare continua de neliniste si tensiune. Filmul asta e despre neliniste, despre faptul ca constientizezi ca te asteapta ceva groaznic si necunoscut. “Ringu” e exemplul perfect pentru care toata munca importanta care nu e depusa de actori poate insemna succesul sau esecul unui film.