fbpx
Opinie despre filmul japonez ReLIFE (2017)

Opinie despre filmul japonez ReLIFE (2017)

Mi-a trecut prin gand recent ca ar fi interesant sa caut un top al celor mai bune si misto filme japoneze si sa le urmaresc pe toate pe rand, cand am pauze in programul meu incarcat.

Ultimul film japonez vazut e ReLIFE, lansat in 2017. L-am urmarit de fapt de doua ori, pentru a-l pricepe mai bine, ca-i destul de intortocheat si-ti baga automat creierul in shut-down.

Sau poate ca am eu deficit de atentie (uit subtitrarea pe care am citit-o cu 3 secunde inainte; un semn de extenuare mentala). Respectivul film nu e chiar genul meu (nu din cauza faptului ca e intortocheat), l-am urmarit doar pentru ca e japonez si pentru ca l-am gasit in acel top.

Este vorba despre un anume tip pe nume Arata Kaizaki. Asta are 27 de ani si nu-si gaseste job dupa ce anterior a demisionat de la o companie la care a lucrat 3 luni.

CITESTE SI:  Cu ce doreste Microsoft sa inlocuiasca naveta

Practic, e vorba despre un om fara perspective de angajare sau de viitor si care nu e multumit si satisfacut de viata pe care o are in prezent.

Araka Kaizaki e ales sa ia parte timp de un an de zile la un experiment, un program de cercetare care se numeste “ReLIFE”, pentru a-si pune viata pe restart.

I se promite ca, pe parcursul acelui an, ii vor fi platite toate cheltuielile si ca la finalul experimentului ii vor fi oferite recomandari pentru angajare si ca va avea o viata noua.

Si i se mai zice ca la finalul experimentului va avea 28 de ani. In ce consta acel experiment? Sa repete ultimul an de liceu. In acest scop, Arata Kaizaki ia de la cei responsabili de experiment un medicament pentru a intineri cu 10 ani.

CITESTE SI:  De ce Google intrerupe colaborarea cu Hong Kong

Intors pe bancile scolii, se intampla sa i se aprinda calcaiele dupa una pe care o cheama Chizuru Hishiro. Arata Kaizaki e informat ca, dupa experiment, toate amintirile legate de persoana lui ale celor care au interactionat cu el vor fi sterse, dar ca subiectul Kaizaki isi va putea aminti de ei.

Acesta e avertizat ca, daca va spune cuiva sau afla cineva ca el participa la acest experiment, subiectului experimentului (Kaizaki) cat si celorlalti oameni care au interactionat cu subiectul le vor fi sterse amintirile despre asta.

Ceea ce nu stie Kaizaki e ca si Hishiro ia parte la experimentul ReLIFE. Si nici Hishiro nu stie ca Kaizaki participa la experiment. Fiind amandoi implicati in acelasi experiment, fiecare va uita de existenta celuilalt, la finalul experimentului.

CITESTE SI:  De ce Pagina de Facebook a consolei Wii U se va inchide

Daca doar unul dintre ei era implicat in experiment, acea persoana isi putea pastra amintirile despre cealalta persoana. Intriga e chiar interesanta, dar putea fi pusa in practica mai bine.

Japonezii nu se prea pricep la genul asta de filme, ei stiu cel mai bine meserie la genul horror. Nu mai zic ca ma zgarie pe timpan o melodie de pe fundalul filmului pe care o canta cineva cu voce pitigaiata.

Asta ma deranjeaza la unele melodii japoneze: trebuie neaparat sa crape sticla de pe o raza de 20 de metri. Oricum, filmul ReLIFE merita sa fie urmarit, ca schimba perspectiva asupra vietii. Are un oarecare talc…