„Steve Jobs” e un film despre culisele a trei lansari distincte de produse ale cofondatorului Apple: Macintosh (1984), NeXT (1988) si iMac (1998). E un film care il si contureaza pe personajul central din spatele acestor produse, Steve Jobs, omul care si-a sacrificat viata de familie pentru a revolutiona tehnologia.
Filmul incepe cu momentul de dinainte de lansarea grandioasa a primului Macintosh, cel din 1984. Conflictele interne si neintelegerile din cadrul companiei Apple (dintre Steve Jobs si restul) sunt la ordinea zilei.
Chiar inainte de evenimentul de lansare al lui Macintosh, unul dintre inginerii lui Steve Jobs descopera ca Macintosh nu va putea oferi un mesaj de salut la pornire fara crash.
Joanna Hoffman (directorul de marketing al Apple) il sfatuieste pe Steve Jobs sa renunte la mesajul de salut, ceva ce Steve Jobs nu poate concepe. Pentru Steve Jobs, era crucial ca Macintosh sa ofere un mesaj de salut cu orice pret.
Steve Jobs e astfel portretizat ca un personaj deosebit de intransigent, mai ales ca refuza cererea lui Steve Wozniak (si acesta cofondator Apple) de a acorda public merite echipei care a lucrat la Apple II.
Cererile din partea lui Wozniak sunt obsesive, dar Steve Jobs refuza vehement pe durata intregului film (pe la sfarsit explica si de ce). Astfel, prapastia dintre Steve Jobs si Steve Wozniak se adanceste.
In paralel, fosta partenera amoroasa a lui Steve Jobs il atentioneaza ca fiica ei (Lisa) e si fiica lui, ceea ce Steve Jobs pare sa refuze sa accepte.
Asta in ciuda faptului ca Steve Jobs a numit cu ceva timp in urma o gama de calculatoare Apple – LISA, cofondatorul Apple catalogand initial acest lucru ca fiind o coincidenta, ca LISA ar fi doar o abreviere a unor cuvinte tehnice.
Dupa ce se descopera ca Macintosh e un esec, Steve Jobs e zburat din propria lui companie de catre CEO-ul Apple, John Sculley, la cererea consiliului.
Dar acesta revine mai tarziu in companie, el creand dupa concediere propria lui companie (NeXT) care dezvolta sistemul de operare care poate rula pe noile calculatoare Apple, Apple neavand un sistem de operare inca, ci doar partea fizica.
Spre sfarsit, inainte de evenimentul de lansare al lui iMac din 1998, Steve Jobs se impaca cu fiica lui si ii explica de ce refuzase pana atunci sa accepte paternitatea asupra ei.
As presupune ca-si imbunatateste intr-o oarecare masura relatiile si cu fosta partenera care i-a adus pe lume fiica; pe principiul, absolut toate au dotari, dar intelectul si personalitatea atragatoare (lucrurile ce primeaza) sunt mai rare in lume. E posibil ca aceste calitati laudabile sunt valabile si in cazul acestui personaj din „Steve Jobs” care i-a daruit lui Jobs o fiica.
„Steve Jobs” – un film despre povestea tumultoasa a lansarilor Macintosh, NeXT si iMac, produse dezvoltate de vizionarul Steve Jobs. Dar si despre evolutia personala a lui Steve Jobs care pare la inceput a fi personajul negativ, el contrandu-se cu incapatanare cu toti de la Apple si netinand cont de parerile altora.