fbpx

Noi astia care citim ne declaram “imbecili”

Noi astia care citim ne declaram imbecili

In una dintre escapadele mele, am vazut mazgalita pe un perete cea mai mare prostie pe care am vazut-o sau auzit-o in viata mea: “Imbecili citesc”.

Era un cacat scris cu pixul probabil de un vandal idiot care se crede unul dintre aia care se tin de grafitti. Da’ bineinteles, aia care citesc sunt imbecili, dar aia care scriu “imbecilii” cu un singur “i” sunt cool si ai naibii de destepti!

Tampitul care scris porcaria aia si-a folosit jumatatea de alfabet pe care inca o mai stie din scoala primara – in care aproape sigur a stat cu genunchii pe coji de nuca sau ceva de genul, daca era un puradel-problema – pentru a scrie o mizerie.

Prin mizeria aia, cretinul s-a auto-numit imbecil: daca citea, stia cum se scrie corect. Toate miile de ani de evolutie umana in care am acumulat cunostinte, toate progresele pe care omenirea le-a inregistrat pana acum din punct de vedere stiintific, tehnologic, medical, cultural si orice vreti (datorita cititului si scrisului) au fost puse la indoiala de cel mai mare dobitoc al planetei – care probabil nu si-a dat seama ca foloseste Facebook si ca CITESTE totusi (cu chiu cu vai) statusuri si descrieri “pline de intelepciune”, de acolo!

CITESTE SI:  Un algoritm determina la cata intimitate renunti atunci cand dai click pe linkuri

Poate nu si-a dat seama nici ca trebuie sa stii sa citesti ca sa afli ce manea se da pe Taraf TV, post TV dupa care vandalul isi potriveste ceasul.

Ca veni vorba despre manele, mi s-a spus ca am bagat toate manelele in aceeasi oala. Asa ca am analizat ceva timp subiectul si mi-am dat seama ca o parte dintre manele se poate numi totusi muzica. Nu am fost fan manele si nici nu sunt, dar mi-am dat seama ca nu toate manelele sunt cantate de lalaitori ca Guta si altii.

Revenind la gunoiul echipat cu pix de distrugere in masa, trebuie sa spun ca flegme ca asta trag tara in jos si o duc de rapa! Intreaga lume se invarte in jurul cititului si scrisului, nu se poate nimic fara si nu esti considerat fiinta umana daca nu esti alfabetizat, dar jegul (pe care scrie direct DIASPORA) se trezeste si spune ca “Imbecili citesc”. Se mai mira cineva ca rata de alfabetizare din Romania e jalnica? O propozitie a scris natangul si jumatate din ea a gresit-o.

CITESTE SI:  Aparent, smartphone-ul a fost prezis de Nikola Tesla in 1926

Cum mortii ma-sii de gherla s-ar transmite cunostintele din generatie in generatie daca oamenii n-ar citi si scrie, intr-o epoca in care informatia inseamna putere si circula cu viteza luminii?

Toate ziarele offline sau online, revistele, manualele, subtitrarile la filme si seriale, tot ce este scris si toate sursele de informare sunt niste tampenii si au aparut ca asa li s-a sculat unora care au vrut sa planuiasca lumii intregi o farsa, crede el!

CITESTE SI:  VIDEO: Google Search ii va ajuta pe americani sa-si gaseasca noi joburi

Asta-i esenta “ignorantei”! Pare un cuvant mai indulgent pentru “prostie”, dar e un cuvant mult mai revelator pentru cuvantul “prostie”. Dau un exemplu. Eu nefiind vorbitor nativ de limba engleza, uneori se mai intampla sa aflu cuvinte noi, perfect normal.

Dupa ce invat un cuvant nou si semnificatia lui in limba romana, aud si vad dupa aia cuvantul strain respectiv peste tot: la TV, in filme sau seriale, pe net si prin orice alta sursa de informare. Nu-i vorba ca nu aparea si inainte, dar inainte de a-l cunoaste nu-l vedeam sau auzeam.

Asta-i ignoranta! Cand nu stii, ignori. Si cand esti un idiot analfabet si un parazit al societatii, vandalizezi peretii cu porcarii! Nulitati ca dobitocul ala ar arde toate ziarele si manualele si ar dansa in jurul focului ca pieile rosii turbate! E noaptea mintii, ce sa mai!