fbpx

Legea antifumat si autorizatiile ISU – o strategie?

Legea antifumat si autorizatiile ISU - o strategie

Toata lumea a fost pusa la curent in legatura cu incendiul de la Clubul Colectiv din noaptea de 30 octombrie 2015 in urma caruia au murit 64 de oameni si 184 de oameni au fost raniti.

Cauza oficiala este aprinderea spumei acustice de pe un stalp prin utilizarea de artificii.

Eu continui sa zic ca totul a fost pus la punct si ordonat de undeva de sus. Mai pe scurt, a fost o crima comisa de niste dobitoci.

Ar merita biciuiti pe oua ceva in genul Fifty Shades of Grey. Recunosc ca sunt unul dintre oamenii care n-au vazut filmul.

In primul rand, artificiile de pe schela nu aveau cum sa aprinda spuma poliuretanica de pe stalpul care se afla la o distanta de 4 metri.

Exista poze in care se vede ca scanteile nu ajungeau pana la stalp, pentru ca era prea departe.

Au incercat unele televiziuni sa faca niste experimente si simulari animate idioate ca sa-i faca pe oameni sa creada ca totul a fost un accident si ca artificiile au aprins stalpul.

Despre ce experimente vorbim aici? Despre experimente cu artificiile la o distanta de 4 metri de spuma aia poliuretanica, asa cum era si in club? Doar nu sunt prosti.

Stiau ca nu avea cum sa se aprinda. Au facut niste experimente in care au tinut artificiile la o distanta de cativa centimetri de spuma poliuretanica si, chiar si asa, ardea cu viteza melcului.

In club, artificiile nici nu au ajuns pana la stalp, iar asta a luat foc aproape instantaneu.

Mai mult, initial, mass-media vorbea despre tot felul de gaze si otravuri emanate care nu trebuiau sa existe in mod normal, de parca cineva a avut grija ca cei din club sa moara otraviti.

Dupa aia, au inteles rapid ca bate prea mult la ochi si au inceput apoi sa vorbeasca doar despre dioxid de carbon si o cianura.

Am intrat de curiozitate pe articolul de pe Wikipedia despre incendiul de la Colectiv.

Stiam ca o sa incerce si asta sa prosteasca lumea. Trebuie mentionat ca oricine poate contribui cu informatii pe Wikipedia si probabil cineva a avut grija sa le ascunda oamenilor adevarul si sa le ofere rapid varianta oficiala.

De exemplu, pe Wikipedia se zice ca distanta dintre schela pe care erau artificiile si stalpul care a luat foc era de 3 metri, cand de fapt era mai mare, dupa cum se poate vedea intr-o fotografie.

Dupa aia, dai de o galerie de poze din noaptea de la Colectiv si te gandesti ca o sa vezi si poza aia in care se poate observa distanta de la schela la stalp.

Ia ghici? Fix pe aia n-o gasesti. Nu se vrea ca lumea sa vada poza aia. Uite de asta nu am incredere in ce zice Wikipedia.

Pun pariu ca articolul a fost scris de niste jurnalisti sau ziaristi vanduti cine stie de pe unde.

In sfarsit, cred ca legea antifumat si toata valva asta cu autorizatiile ISU au fost facute ori de cineva care chiar crede ca incendiul de la clubul Colectiv a fost un accident si care doreste ca asemenea lucruri sa nu se mai repete, ori de cineva care stie ca totul a fost premeditat si care doreste prin asta sa intareasca in ochii lumii ideea ca incendiul de la clubul Colectiv a fost un accident.

Multa lume inca mai crede ca totul a fost un accident, iar asta pentru ca nivelul de prostie din tara noastra e incredibil de mare si pentru ca oamenii nu-si pun intrebari, inghit ce vad la televizor.

Trebuie sa ai creier, sa gandesti cu el, sa fii informat, sa citesti semnele, sa pui cap la cap lucrurile, sa stii ce motivatie ar putea avea fiecare si sa-ti dai seama de cel mai probabil scenariu.

O sa dea astia o lege in care nu mai ai voie sa fumezi nici in parc ca exista riscul sa dai foc la vegetatie, iar oameni ca astia o sa se conformeze ca oile. Nici iarba din parc nu o s-o mai poti fuma.

La fel, poate o sa se dea o lege in care nu ai voie sa aprinzi un chibrit daca nu ai langa tine 5 stingatoare de incendii.

Sau poate nu o sa mai ai voie sa fumezi deloc daca nu ai aviz ISU si daca porti haine usor inflamabile pentru ca incalci normele ISU, ori daca fumezi trebuie sa tii dupa tine un stingator de incendiu pentru orice eventualitate.