fbpx

Junimea – pesemne creatori de meme-uri

Junimea - pesemne creatori de meme-uri

O buna parte dintre ei, dar asta cand nu fura meme-uri create de altii si zic in mod explicit ca-s ale lor. Atunci nu se mai pot numi creatori, ci ciorditori.

Cine nu stie ce e Junimea, desi ma cam indoiesc, ar fi bine totusi sa ia la cunostinta de faptul ca mai nou a ajuns un fecalom de pagina de Facebook pe care unii (baricadati in propriile creiere; fara circumvolutiuni, important de mentionat) posteaza in prostie shitpost-uri si meme-uri cretine de doi lei cu umor de super-calitate, carevasazica.

Mai precis, succesorul esuat si cazut in dizgratie al vechii societati culturale cu acelasi nume. Noul concept Junimea n-are nicio legatura cu societatea culturala fondata pe la 1800 si care avea ca membri mai multi oameni de elita (si unii dintre ei poate chiar masoni, mortisorii lor azi si maine…), pentru ca noul concept n-are nicio treaba cu cultura, ci cu niste mizerii de meme-uri (o buna parte dintre ele; destul de putine se pot numi meme-uri acceptabile) pe care le tot posteaza unii dintre postacii aia.

CITESTE SI:  Tim Cook critica companiile care monetizeaza datele personale ale clientilor

Astia-s aproape sigur rezultatul partidei dintre o centurista si vreo 25 de tiristi. Societatea prestigioasa Junimea a devenit un cacat de pagina de Facebook suprapopulata de o fauna de agramati (care nu stiu sa vorbeste si sa scrieste romaneste) cu umor de autobaza care se cred amuzanti si care, inclin sa cred, asculta din cand in cand cate-o maneluta pe strada la boxe portabile conectate la telefon… Nu-i exclusa varianta. Centura neagra a penibilului – Junimea Jr…

Dar mai exista o Junime de doi bani (pentru cine nu stia si daca ar fi sa glumim), Junimea marilor scriitori de la Jilava si Rahova care scriu si-acum cu infocare si care, la fel ca generatia noua de pe Facebook a Junimii, contribuie la devalorizarea prestigiului vechii societati.

CITESTE SI:  Cum va fi jocul Stapanul Inelelor dezvoltat de Amazon

Titu Maiorescu se zvarcoleste in locsorul lui in momentul asta cand vede ce s-a ales de Junimea lui dupa 100 si ceva de ani… Ce practica ciuma bubonica Junimea Jr. in momentul de fata se poate numi mai degraba “boner comedy” si consider ca e o sintagma descriptiva.

De exemplu, filme precum “Placinta Americana” si, mai nou, filmul romanesc (dezastru) “Oh, Ramona” se bazeaza pe conceptul “boner comedy”, adica pe comedie de cacat si de calitate inferioara.

Trebuie totusi sa acordam meritele filmului “Oh, Ramona” pentru ca e probabil filmul romanesc cu cel mai mare buget si in care s-au bagat dolari cu nemiluita.

CITESTE SI:  Aplicatia care releva ca nu vinde date utilizatorilor sai

Dar tot o oroare a iesit, iar producatorii ar trebui sa-l inscrie direct pentru zmeurica… Filmul plin de dume a avut parte din plin de propaganda agresiva si de marketing de degenerati, in special prin canalele de informare (TV si online) asociate MediaPro care l-au ridicat in slavi de o bucata de vreme.

Dar, din nou, sa acordam meritele filmului “Oh, Ramona” pentru ca e singurul film romanesc din istorie care n-are deloc scene cu mancat fasole sau ciorba…

E si asta un progres artistic fantastic si un pas in directia cea buna pentru industria cinematografiei romanesti (Rollywood, cum ii zic unii acum), in caz ca-l durea pe cineva ankur legat de treaba asta. Comedia celor de la gruparea de retarzi nu foarte admirabila Junimea Jr. e precum comedia acelui film. Iti moare HTTP-ul daca ii urmaresti…