fbpx

Google se joaca cu noi cu nerusinare

Google se joaca cu noi cu nerusinare

Apple a primit in 2014 un miliard de dolari de la Google (acum Alphabet), adica mai multi bani decat ar castiga King Puta si orice manelist in toate vietile lui.

Aceasta informatie a fost dezvaluita de compania Oracle in cadrul unui proces intentat impotriva Google deoarece compania ar fi folosit Java pentru a dezvolta smartphone-uri Android fara permisiunea lor. In cele din urma, un tribunal din Statele Unite a decis ca Google nu a comis nicio ilegalitate.

Motorul de cautare are un acord cu Apple prin care cea din urma companie primeste un procent din veniturile pe care le genereaza Google prin dispozitivele Apple, spune un avocat Oracle. Si mama ce venituri!

Veniturile castigate vor fi impartite, desi in acest moment nu exista detalii referitoare la procentul care ii revine fiecarei companii, ramane sa ghicim.

Un miliard de dolari pare mult, dar n-are de unde sa dea Google? Ce inseamna un miliard de dolari pentru Google cand ei castiga zeci de miliarde prin Youtube, Google AdWords si din vanzarea aplicatiilor Android?

De ani de zile circula zvonuri cu privire la cat ii plateste Google companiei Apple pentru ca motorul sau de cautare sa ramana implicit pe dispozitivele Apple, dar companiile nu au divulgat niciodata suma.

Mai ramane ca Google sa plateasca Apple pentru ca compania din Cupertino sa proiecteze iPhone-uri cu Android.

Apple si Google au apelat la justitie pentru a inlatura detaliile intelegerii lor din documentele Curtii de Justitie.

Google a precizat ca sunt informatii sensibile si ca o astfel de informatie ar putea preveni ca astfel de acorduri sa mai fie incheiate cu alte companii daca ar fi dezvaluita maselor de oameni.

Prin asta, Google pare sa spuna ca a facut la fel si pentru alte platforme, cum ar fi Windows Mobile si altele. Cam greu cu moralitatea cand esti mare corporatie.

Asadar, Google crede ca nu e bine daca aceasta informatie ar ajunge catre masele de oameni. De ce nu e bine si ce-ar avea Google de pierdut?

Lumea si-ar da seama de mai multe lucruri si si-ar pune intrebari. Ar intra la banuieli cand ar vedea ca nu pot sa-si seteze un numar de telefon pe Facebook ca niste oameni normali, cand nu pot sa incarce un clip video si cand vad ca nu pot sa-si schimbe parola daca nu intra pe Facebook cu Google Chrome, ci cu orice altceva. Asta am observat.

Asadar, Google mituieste toate companiile si platformele de sisteme de operare mai importante si probabil a mituit si Facebook pentru ca anumite functionalitati sa mearga doar pe Google Chrome. Foarte convenabil. Iti multumim, Dr. Google!

Am observat o chestie asemanatoare si pe WordPress. Daca sunt logat pe WordPress cu Opera, imi apar doua panouri mari si lungi de-o parte si de alta a paginii home care imi acopera aproape tot, imi ramane doar o fasie ingusta pe mijloc care nu e acoperita.

Si ce sa vezi? Nu ai cum sa le faci sa dispara (numai daca te deloghezi), dar cand intri cu Google Chrome totul merge blana, sa moara dracii.

Asa se joaca Google si marile corporatii cu noi, prostimea nestiutoare. De ce nu ma mira ca Google nu vrea sa aflam unele chestii?

Sa fie Google Chrome cel mai bun browser de internet? Probabil, la cati bani ofera Google celor care descopera bug-uri in acest browser, dar apartine unei companii destul de ticaloase.

Ma asteptam la mai multe de la Larry Page. La urma urmei, nu este o reptila ca Bill Gates care tine neaparat sa reduca populatia lumii pentru ca oamenii sa aiba mai mult aer.

Si cand ma gandesc la ce slogan trasnet avea Google… “Don’t be evil” parca era, nu? Intre timp, l-au schimbat. Asta inseamna ca acum sunt malefici?

Chiar si asa, cine n-ar vrea sa lucreze la Google si sa fie platit mai mult sa doarma si sa-si petreaca timpul in campus pentru a evita plata chiriei?

Probabil sloganul ala e inspirat din realitatea noastra cea de toate zilele. Ar putea insemna ca marile corporatii sunt malefice si ca isi vad numai de propriile interese, nu ca ar fi ceva surprinzator. Pana la urma, totul in lumea asta este un fel de razboi enonomic.

Si economia americana are se pare nevoie de razboi, iar establishmentul american a inceput o campanie de promovare a razboiului ca si solutie pentru resuscitarea economiei americane.

Nu am gasit asta pe vreun site de conspiratii obscur (nu m-a auzit nimeni niciodata vorbind despre Oculta Mondiala, Illuminati, francmasoni si alte chestii de genul asta, desi ele exista), ci pe Vocea Rusiei, una dintre putinele publicatii oficiale neamericanizate. Poate o fi rusificata in schimb, dar astea-s detalii.