fbpx

Dojotech are locatie fizica?

Dojotech are locatie fizica

Am fost intrebat daca Dojotech are locatie fizica, probabil de cineva incuiat care crede ca un site sta pur si simplu suspendat in aer sau in stratosfera si primeste vizitatori acolo.

Altii au impresia ca un site web are nevoie de cine stie ce echipamente si servere de ultima generatie conectate la internet. Dar cei din urma au perfecta dreptate!

Un site web nu poate exista si functiona fara un server fizic conectat la net care efectueaza procesarea si care executa solicitarile vizitatorilor.

CITESTE SI:  Twitter Lite este mai rapid si economiseste mai multe date

Iar acel server apartine unui centru de date (o cladire mare cu multe servere) care la randul sau apartine unei companii. In acel centru de date lucreaza o echipa de oameni, in mai multe domenii.

Centrul de date e securizat cu acces prin cartela magnetica, astfel incat numai angajatii, inginerii si persoanele autorizate au acces in cladire. Deci daca esti strain, nu ai acces.

Cladirea in care e gazduit centrul de date e pazita permanent de agenti de securitate, in incinta cladirii se afla camere video pentru supraveghere, exista sisteme de control al temperaturii pentru ca temperatura sa fie optima pentru servere, exista si protectii la incendii si un generator de electricitate (in cazul nostru un generator cu putere de 648 CP) in eventualitatea unei pene de curent care se poate dovedi catastrofala daca tine prea mult.

CITESTE SI:  Munca remote chiar si dupa pandemie. De ce compania Square Enix ofera acesta posibilitate angajatilor sai

Centrul de date mai are si protectie antiseismica (rezista la cutremure). Cam asa functioneaza totul, ca sa nu intru in prea multe tehnicalitati care-s plictisitoare.

CITESTE SI:  Un nou centru de date al Facebook se va baza pe energie regenerabila

Pe scurt, un site web e stocat pe un server conectat la internet si la reteaua de energie electrica. Iar lucrurile astea se aplica si pentru Dojotech.ro, site web care nu sta suspendat in aer si care fara doar si poate ARE LOCATIE FIZICA. Locatie fizica de doua ori.