fbpx

Despre rasism si xenofobie fantasmagorice si de ce nu aprob amenda primita de un edil

Despre rasism si xenofobie fantasmagorice si de ce nu aprob amenda primita de un edil

Deci edilul a oferit cateva remarci intr-un interviu – de acum 4 luni – subliniind nivelul redus de educatie al unor popoare precum congolezii, somalezii si… sa zicem… sirienii.

Ce-a vrut sa zica e ca, daca Romania nu-si creste nivelul educatiei, vom ajunge sa fim intrecuti de popoarele respective si unii dintre astia vor ajunge in functii de conducere in Romania servind interesele tarilor lor de bastina (ce poate astfel sa mearga nasol?). Exprimarea cu pricina a fost usor diferita, fapt ce i-a adus o amenda de 10.000 de lei de la CNCD (Consiliul Discriminarii).

Carevasazica, in timp ce romanii sunt tratati cum sunt tratati de catre mass-media europeana, toata presa din Europa ponegrindu-i in mod sistematic si aproape nimeni raspunzand in fata legii pentru discriminare acolo, Consiliul Discriminarii din Romania se baga pe tinut partea sirienilor, congolezilor si somalezilor pentru un fleac.

Adica, francezilor, englezilor si restul europenilor xenofobi la adresa romanilor li se iarta toate pacatele, pe cand in Romania, spui cateva cuvinte – care pot fi interpretate in mod eronat – si te alegi cu amenda de 10.000 de lei.

Tara arde, Consiliul Discriminarii din Romania piaptana alte popoare. Vazusem pe internet ca unele publicatii spun ca primarul a fost acuzat de “rasism” (ma foarte indoiesc ca e vorba de asta).

Oricum, trebuie facuta distinctia dintre rasism si xenofobie. Rasismul are un sens mai larg, xenofobia fiind folosita mai ales pentru etnii, pentru strainii din alte tari, chiar si din aceeasi rasa. Putem fi rasisti doar fata de cineva din alta rasa.

Sirienii sunt o alta rasa? Nu sunt tot caucazieni? Ce, sunt martieni? Eu stiu ca exista cateva rase principale: europoida (caucaziana), mongoloida, negroida si australoida.

CITESTE SI:  Ce ma sidereaza la spoturile publicitare COVID-19

Rasa europoida acopera populatia din Europa, nordul Africii, SUA, America Latina, Orientul Apropiat, Orientul Mijlociu. Cum Siria se afla in Orientul Apropiat/Mijlociu, putem fi mai degraba xenofobi fata de sirieni, ca ei sunt cam din aceeasi rasa cu noi.

Romanii nu au cum sa fie rasisti fata de sirieni, dar altfel sta treaba cu congolezii si somalezii, ei aflandu-se in Africa sub-Sahariana si fiind din rasa negroida. Ma intreb daca desteptii de la Consiliul Discriminarii stiu asta.

In fine, uneori calitatea oamenilor unei natiuni sta in populatia omogena. SUA care sunt o tara diversa si au toate natiile pamantului la un loc au si una dintre cele mai inalte rate ale infractionalitatii.

25% dintre detinutii lumii aflandu-se in inchisorile din SUA. In SUA, daca n-ai stat macar o zi la puscarie, parca n-ai primit botezul. Nici nu-i de mirare ca Donald Trump vrea sa ridice un ditamai zid la granita cu Mexicul. SUA – tara multiculturala? Mai bine zis multiinfractionala.

In Franta, tara in care rasismul e mult mai grav ca in alte tari si are cu totul alte dimensiuni si in care oamenii sunt rasisti prin traditie (o recunosc nonsalant si ei: “Je suis Charlie”), se invoca convenabilul drept la libera exprimare si la satira in scop de indreptare.

In Romania, cand zici ceva mult mai putin grav, pauza cu satira si cu dreptul la libera exprimare. In Franta exista reviste si ziare care au ca obiectiv principal denigrarea romanilor si a altor popoare, a religiei islamice si tot asa.

Acolo treaba e mult mai groasa ca aici, acolo exista masinarii de denigrare mediatica in masa. Dar te imbrobodesc francezii ca ei de fapt practica satira, treburi si socoteli, pe cand ei torpileaza Romania si alte popoare.

CITESTE SI:  Facebook lupta acum cu stirile false nu numai din postari

Insa Consiliul Discriminarii e avocatul tarilor exotice. 10.000 de lei pentru o fraza? Nici Michael Jackson la lautarie nu castiga atat pe o strofa.

Astia nu sunt sanatosi. Consiliul Discriminarii nu pare sa fi auzit de discriminarea, neglijarea si tinerea in intuneric a regiunii de nord-est si a Olteniei de catre politrucii din Capitala.

Dar si de denigrarea sistematica din partea mass-media a acelor regiuni. CNCD nu e si pentru cetatenii de acolo, aia nu au dreptul la demnitate? Pentru asta chiar CNCD ar trebui sa fie acuzat de discriminare.

Ne credem cine stie ce tara inclusiva, CNCD e de partea unor etnii aproape inexistente in Romania, dar ii trece cu vederea pe oamenii cu adevarat importanti si majoritari in tara.

Romanii nu le suscita interesul alora de la Consiliul Discriminarii. Primarul parca ar fi Hitler si ar fi promovat o extraordinara rasa ariana romaneasca. Da’ ce zic eu rasa ariana?! De parca a promovat segregatia rasiala. S-a legat doar de nivelul educatiei.

Acuma, de ce amenda a venit abia la 4 luni de la presupusele afirmatii discriminatorii, cand in Romania ar trebui sa ajunga de indata ce gandesti ceva negativ despre alte rase (cand are cu adevarat CNCD-ul vrere si motivatie politica)?

Pentru ca suntem foarte aproape de alegerea primarilor. Amenda e cu scop politic si o idee care le-a venit alora de la Consiliul Discriminarii abia acum cateva zile.

Pana acum n-au avut nicio motivatie politica, ca acum patru luni nu eram in prag de alegeri. Ca daca CNCD n-ar fi folosit in scop in principal politic, cred ca ar amenda o zecime din populatia Romaniei pentru discriminare fata de alte natiuni.

CITESTE SI:  Cum vor cei de la Sony sa creeze ei insisi filme bazate pe jocurile companiei

S-ar pune atatea amenzi in Romania incat ar creste bugetul statului cu miliarde de euro, s-ar acoperi toate gaurile din buget. CNCD e o institutie politizata, asta-i clar. Si n-o zic doar eu, ci si multi altii.

Ma uitasem recent pe Digi24.ro la un interviu cu acel edil, Digi24 care se pretinde a fi o televiziune rotunda si impartiala. Dupa ce primarul s-a justificat si si-a explicat remarcile anterioare considerate discriminatorii, dar si chiar inainte ca edilul sa explice de ce amenda a venit tocmai acum, prezentatoarea din platou intrerupe transmisiunea pentru a nu-l lasa sa vorbeasca.

Imediat dupa, duduia nejustificat de indignata si intepata (fatisa prefacatorie) a tinut sa aminteasca apasat exact pentru ce a fost amendat primarul. Astfel, am dedus ca Digi24 nu e chiar impartiala.

Amenda si stirea de Digi24 despre primar au fost cu scop politic. Si am incercat prin eliminare sa aflu ce partid au astia in spate. Digi24 n-are cum sa fie a PSD-ului, nici PNL-ul nu cred ca e implicat in aceasta schema pentru ca primarul se are si e in relatii bune cu PNL-ul.

In plus, se zvoneste ca edilul ar putea trece la PNL. Am exclus si UDMR si alte partide mai marunte, ca n-au ele resurse ca sa se afilieze cu televiziunile, in afara de Harghita TV. A ramas USR-ul.

E aproape cert ca Digi24 e afiliata politic si cel mai probabil aici si-a bagat coada USR-ul. Pentru functia edilului concureaza, normal, si cineva de la USR. Mai e cineva impartial cand se apropie alegerile?