In 2017, Shinzo Abe, premierul Japoniei, a fost in deplasare in SUA, pentru o intalnire la Casa Alba cu Donald Trump, presedintele Statelor Unite.
Cei doi au discutat despre fel de fel de lucruri si a avut loc si un fel de conferinta cu presa la care au fost prezenti fotografi si reporteri japonezi si americani.
Ceea ce a fost ciudat la acea conferinta e reprezentat de stransul mainilor, unul extrem de dubios de prelungit si extrem de ferm.
Din cate am observat la Donald Trump pana acum, e o persoana care obisnuieste sa domine. Momentul ala dubios de prelungit a fost un act de dominatie asupra lui Shinzo Abe.
Probabil Donald Trump dorea sa-si expuna superioritatea pentru a obtine acorduri mai avantajoase pentru Statele Unite si mai in defavoarea Japoniei.
Pe langa stransul prelungit si ferm, un al doilea lucru pe care l-am observat e faptul ca Donald Trump ii si palpeaza „dragastos” dosul palmei lui Shinzo Abe.
Ce mesaj a vrut Donald Trump sa transmita cu asta? Ceva gen: „Uite-l si pe jerpelitul asta venit din lumea a treia, cum il palpez eu ca pe un pipernicit care are nevoie sa fie consolat de pipernicit ce e, printr-un gest fals de amabilitate”.
Act de pura dominatie. Am observat ca pe alti lideri de state Donald Trump nu incearca sa-i domine, daca nu-l intereseaza asta. Cum ar fi Klaus Iohannis care a fost de asemenea la Casa Alba, chiar pe locul pe care s-a asezat si Shinzo Abe.
Presedintele SUA o fi considerat ca nu-i nevoie sa domine in acel moment. N-am ceva impotriva lui Donald Trump si mai ales impotriva lui Shinzo Abe, pentru ca nici nu prea ma intereseaza politica. Dar Donald Trump e impotriva establishmentului american, iar asta-i unul dintre punctele sale forte in comparatie de alti presedinti americani.