fbpx

De ce am implementat postul de radio

De ce am implementat postul de radio

Intentia noastra initiala nu a fost sa implementam un post de radio, ci chiar un post TV de muzica in toata regula – si am efectuat cateva experimente in acest sens.

Experimentele nu au decurs chiar cum trebuie, pentru ca au aparut unele probleme: ba posturile TV nu se incarcau pe dojotech.ro, ba nu apareau, ba se incarcau greu, ba aparea numai o bucata din ecran, asa ca am renuntat dupa ceva eforturi.

In plus, nu prea am gasit posturi TV de muzica dornice sa emita prin site-uri terte si, chiar daca am fi gasit si ar fi mers totul OK, am fi intrat posibil la belea cu legile drepturilor de autor. E ultimul lucru pe care ni-l dorim.

CITESTE SI:  Codul sursa pentru Windows 10 a aparut online. Cum a reactionat site-ul care-l gazduia

E evident ca am avut in vedere numai posturi TV straine, ca nu doream sa fim luati la ochi la noi in tara. Dar, pana la urma, de ce sa ne ia cineva la ochi?

Atata timp cat nu punem muzica disponibila pentru download, ci doar pentru ascultare, noi zicem ca totul ar trebui sa fie in regula. Totusi, nu putem nega faptul ca, ascultand muzica aici, nu o mai asculti pe YouTube – locul unde mare parte dintre muzicieni isi monetizeaza piesele, prin reclame. Adevarul e ca, da, ascultand muzica aici e posibil ca cei care au creat-o sa piarda bani.

Cat despre motivul pentru care am ales postul Radio Danz, pai, am vazut ca era foarte bine privit, avea recenzii bune, era bine cotat si ca are muzica acceptabila.

CITESTE SI:  Un judecator din Israel decide ca emoji-urile pot fi dovada unei intentii

Nu are chiar muzica buna ca videoclipurile pe care obisnuiam sa le incarcam, dar e acceptabila. Pe langa asta, nu mai trebuie sa alegem noi muzica.

Piesele de pe Radio Danz sunt alese 24 de ore pe zi de vreo 12 DJ-iasi profi, deci am scapat de sarcina alegerii pieselor. Fiind piese in mare parte in engleza, de ele se poate bucura toata lumea care viziteaza acest blog, chiar si cei cu alte nationalitati care viziteaza Dojotech. Si avem destui.

O fi Dojotech un blog in romana, dar avem vizitatori din toata lumea asta. Cred ca toti internautii din lumea asta in afara de cei din Coreea de Nord (care au internetul izolat de restul lumii) pot intra pe Dojotech.

CITESTE SI:  Site-uri guvernamentale au fost infectate cu malware pentru generarea de moneda virtuala

Folosind Google Traducere, toti astia pot traduce Dojotech pe limba lor. Avem pakistanezi, americani, vietnamezi, europeni, japonezi si multi altii. Avem toate statisticile posibile si imposibile. Cei mai multi vizitatori sunt din Romania, dupa care urmeaza Statele Unite, Germania si China.

In sfarsit, Radio Danz e un post de radio sustinut si finantat prin donatii, a ales sa nu difuzeze nici macar o reclama prin care sa genereze venituri. Si ce venituri ar genera, luand in considerare faptul ca Radio Danz e un post de radio global! Cine vrea sa doneze e binevenit. Noi am donat si ii indemnam pe toti care pot sa doneze!