fbpx

Cum scap eu de lenea care uneori ma roade

Cum scap eu de lenea care uneori ma roade

Mai am si eu perioade in care mi-e lene, chiar daca ma dau workaholic. E o lene din aia de nu-mi vine sa ma ocup de nimic. Totusi, posed trei calitati care ma ajuta sa scap de lene.

1. Sunt foarte disciplinat

Adica am un program de lucru pe care il respect cu sfintenie. Problema e ca la mine e mai greu sa-l respect, pentru ca lucrez in doua locuri, adica am doua joburi: blogger aici pe site si programator freelancer in alta parte.

Dupa cum probabil puteti ghici, ce castig aici pe site e maruntis pe langa veniturile pe care le castig ca programator. Asta pentru ca e greu sa reusesti si sa castigi venituri mari ca site de tehnologie (mai ales daca esti nou) intr-o blogosfera plina cu site-uri rivale de tehnologie care te mananca de viu! E greu sa lucrezi in doua locuri, dar la mine pornirea e mai grea, iar odata ce am inceput imi intru in ritm si mi-e mai usor.

2. Presiunea societatii e pe umerii mei

Asta nu prea se poate numi o calitate a mea, dar ma ajuta. Intrucat exista multi oameni care ma urmaresc, asta ma motiveaza sa continui, pentru ca reactia mea la presiunea societatii si la teama de esec este mai multa munca.

3. Ma pasioneaza domeniile in care activez

Ma ghidez dupa un crez: “Daca nu te pasioneaza, nu te apuca in mortii neamului tau (asa imi zic mie uneori) si apuca-te de altceva, pentru ca cel mai probabil nu o sa reusesti!” Sau nu o sa atingi un nivel ridicat de performanta.

Daca nu esti pasionat, nu exista aproape nimic care sa te impulsioneze sa tragi de tine in continuare, calitatea muncii tale lasa de dorit pentru ca lucrul tau va fi de mantuiala si vei fi doar un robotel teleghidat fara personalitate care executa sarcini monotone si care foarte probabil nu o sa reuseasca nimic.

Totusi, nenea Bill Gates are o cu totul alta parere despre oamenii lenesi. Cica astia sunt mai buni la gasirea solutiilor simple la problemele complicate.

Probabil, dar sa-i puna pe acesti pierde-vara inactivati sa munceasca 12 ore pe zi, ca sa vada daca acestia mai sunt cu adevarat utili la un volum ridicat de munca. Foarte probabil vor claca dupa cateva saptamani.