fbpx

Cum este denigrata Romania in Europa

Cum este denigrata Romania in Europa

Asistam la o denigrare a Romaniei din toate partile, facuta de tot felul de organizatii occidentale, la comanda.

Acestia sunt cei care s-au simtit bine si care au fost bine primiti in Romania in perioada “comunista”.

Astia au fost uimiti de constructiile monumentale ale Bucurestiului si ani de zile au scris ca Romania este pe calea democratiei.

Dupa revolutie, vesticii impreuna cu lichelele care ne-au condus ne-au distrus tara si economia si ne-au predat lectia capitalismului cu ajutorul bancilor lor, prezentandu-ne instrumentele lor de indatorare si inrobire fata de ei.

In perioada comunista, o casa era rezultatul unei sigurante economice. In ziua de azi, o casa inseamna datorii la banca pe zeci de ani.

Ei nu ne-au invatat ca trebuie mai intai sa producem bani si dupa aia sa-i cheltuim. Ne-au aratat ca avand datorii fata de bancile lor, va fi treaba noastra sa gasim de lucru intr-o economie pe care au distrus-o.

Acesti nenorociti sustin ca Bucurestiul este ultima capitala europeana si doresc sa avem orase ca la ei, adica luxul si saracia din orasele lor nenorocite.

Desi orasele lor sunt bogate, la cateva sute de metri mai incolo vezi drogati intinsi pe strada, spatii de locuit cu mizerie de nedescris, seringi aruncate pe trotuare, gunoaie, statii de metrou mazgalite.

Trebuie sa avem toate astea pentru a fi considerati occidentali? Trebuie sa avem oameni care cumpara in mod inconstient case mari si care in final pierd casele si se muta in blocurile numite de occidentali “comuniste”?

Inainte sa vina capitalisti tavalug peste noi, romanii se intindeau cat le era plapuma. Astazi, sunt inglodati pana la gat in datorii.

Uniunea Europeana ne va pune mereu pe ultimul loc in toate clasamentele. Toti urasc romanii in Europa din cauza presei din UE.

UE isi bate joc dinadins de poporul roman, prezentand numai cersetori si handicapati, cand avem atatia savanti, oameni de cultura si scriitori despre care pot vorbi.

Din cauza denigrarii si manipularii presei occidentale, asa ajung europenii sa ne perceapa. Ajung sa nu te creada ca esti roman, pentru ca ei cred ca romanii au pielea inchisa la culoare.

Spre deosebire de Uniunea Europeana, Uniunea Sovietica de pe vremuri nu isi denigra popoarele, fie ca erau romani sau alte natii.

Singurele interese ale Uniunii Europene in Romania sunt piata de desfacere si forta de munca ieftina. Cum am zis, europenii au ajuns sa creada ca romanii au pielea inchisa la culoare si ca seamana cu indienii.

Nu mai vorbesc despre episodul Top Gear (o faimoasa emisiune despre masini) filmat in Romania in care Jeremy Clarkson, Richard Hammond si James May impreuna cu echipa de filmare “s-au ratacit” in drum spre Transfagarasan cu masinile lor (Lamborghini, Ferrari si Aston Martin) si au nimerit la mama dracului fix intr-un sat cu romi, desi n-aveau cum sa se rataceasca pentru ca exista indicatoare la tot pasul. WTF!!

S-a lasat cu atacuri informatice ale hackerilor romani asupra unor publicatii online britanice si cu cereri de reeditare a episodului din Romania de catre ambasadorul Romaniei la Londra.

Cei trei mascarici au crezut ca atunci cand ajung la Mamaia cu masinile lor de zeci de mii de euro, romanii o sa stea gura-casca de parca aterizeaza OZN-uri. Nu numai ca romanii nu au fost impresionati, dar in fata unui hotel erau parcate majoritatea modelelelor recente ale acelorasi marci.

Mie unul imi placea emisiunea si ma uitam la ea ca avea umor de calitate. Pana ce operatorul meu de cablu a scos Discovery (probabil le-au crescut pretentiile si operatorul de cablu nu le-a mai putut indeplini) din grila de programe impreuna cu alte canale. Acuma, nu mai ai la ce sa te uiti.

Imi placea ca prezentatorii aveau umor, te uitai la emisiune chiar daca nu te pasionau masinile. Asta dovedeste ca umorul este important.

Bineinteles, exista altii de pe la noi care incearca sa aiba umor, dar nu reusesc. Sa-i dam ca exemplu pe Mircea Badea si Mihai Gadea la New York Festivals World’s Best Tv & Films.

Mircea Badea a incercat el o gluma invaluita despre parul inutil al lui Donald Trump cu americanii prezenti acolo.

Ceva in genul:” … si sunt pentru Antena 3 ceea ce este parul pentru Donald Trump”. Hă?! A ras cineva, va intrebati?

Nimeni, nada, ciuciu, canci. E o greseala monumentala sa faci glume cu substrat cu americanii care sunt recunoscuti ca fiind un popor destul de superficial.

Lucrul asta trebuia stiut. Uitati-va la ce filme produc si o sa va dati seama. Si daca americanii nu stiu care-i treaba cu parul lui Trump, atunci cine?

N-au ras pentru ca nu si-au dat seama care-i poanta, nici eu nu mi-am dat seama secunde bune. Cu glume din astea le dai americanilor in cap. Dar pacat de gluma, era una destul de buna.

Bineinteles ca totul a fost o sceneta pregatita atent si din timp a lui Mircea Badea si Mihai Gadea care includea si rasetele celor din sala, dar n-a fost sa fie.

Cand nu te pricepi, nu te pricepi. Eu cand mai dau chix cu o postare, e din cauza oboselii. La ei a fost altceva.

Oricum, in general cand cineva spune o gluma, este bine sa nu fie nici prea evidenta, nici prea invaluita. Trebuie sa gasesti un echilibru si sa ai grija daca ai yankei prin preajma.