Ce se intampla atunci cand instrumentele muzicale ale unui om de stiinta care nu e in toate mintile se razvratesc? Veti primi „Automatica”, cel mai nou clip video muzical de la muzicianul Nigel Stanford care a obtinut 15 milioane de vizualizari.
Exista o multime de sarcini pentru care robotii sunt in mod evident ideali, dar exista unele sarcini sau joburi despre care unii ar putea spune ca robotii nu sunt la fel de buni la ele ca oamenii si ca acestia nu ii pot inlocui, cum ar fi in cazul joburilor legate de arta in care creativitatea s-ar putea sa nu fie punctul forte al unui robot, dar acest lucru nu pare sa-i fi oprit pe oameni sa incerce.
Muzicianul Nigel Stanford a lansat recent cel mai nou videoclip muzical al sau intitulat „Automatica” in care il putem vedea pe Stanford si o gramada de brate robotizate care se misca impreuna.
Robotii muzicieni par sa manevreze niste instrumente cu o precizie stranie. Acesti roboti au fost furnizati de Kuka Robotics, o companie cu sediul in Germania care este specializata in crearea sistemelor industriale robotizate.
Se pare ca muzicianul Stanford a petrecut o luna de zile buna in garaj invatand bratele rototice cum sa cante la diverse instrumente precum pianul, chitara si pentru manevrarea platanelor.
De asemenea, robotii muzicieni sunt capabili sa cante la tobe, iar in teorie aceste dispozitive ar trebui sa aiba un avantaj, pentru ca coordonarea mana-ochi a tobosarilor umani nu este mereu perfecta.
Potrivit muzicianului Stanford, „Am vrut sa explorez conceptele roboticii, singularitatea, inteligenta artificiala si nu numai. De asemenea, m-am gandit ca ar fi minunat sa vad un robot cum canta la pian”.
Ne indoim ca aceste dispozitive vor prelua rolul muzicienilor prea curand, dar daca acest clip video dovedeste ceva, acel lucru ar fi ca, din punct de vedere al costurilor, robotii ar putea fi mai ieftini decat angajarea muzicienilor in viitor.