Invatarea automata are potentialul de a alimenta dezvoltarile tehnologice majore in nenumarate domenii, iar divizia X a Alphabet (compania mama a Google) deja analizeaza utilizarea acesteia in agricultura si in productia alimentara. O echipa din cadrul Google o foloseste acum pentru cercetarea si detectarea cancerului cu un microscop prototip cu realitate augmentata.
Am vazut cum poate fi utilizata inteligenta artificiala in industria sanatatii, aceasta fiind capabila sa detecteze cancerul sau chiar boala Alzheimer. Acum se pare ca si compania Google se implica dezvoltand un prototip de dispozitiv de marire cu realitate augmentata care este folosit pentru cercetarea si detectarea cancerului.
Acesta nu este doar un microscop obisnuit, deoarece, asa cum am mentionat, este unul cu un display cu realitate augmentata care detecteaza cancerul. Potrivit Google, „Platforma consta intr-un microscop de lumina modificat care permite analizarea reala a imaginii si prezentarea rezultatelor algoritmilor de invatare automata direct in campul vizual”.
Compania adauga, „Ca in cazul unui microscop analogic traditional, utilizatorul vizualizeaza esantionul prin ocular. Un algoritm de invatare automata proiecteaza rezultatul inapoi in calea optica in timp real. Aceasta proiectie digitala este suprapusa vizual pe imaginea originala (analogica) a esantionului pentru a asista persoana in localizarea si cuantificarea elementelor de interes”.
Cea mai buna parte este ca se pare ca acest display de realitate augmentata al companiei Google poate fi adaugat la microscoapele existente, ceea ce inseamna ca cercetatorii, spitalele si clinicile nu vor trebui sa cheltuiasca prea multi bani pe echipamente complet noi.
Bineinteles, ramane de vazut cand vom vedea acest lucru implementat, dar cu siguranta suna foarte promitator. Mai multe detalii despre acest microscop de realitate augmentata al Google care detecteaza cancerul pot fi gasite aici.