Intr-o zi fierbinte de iulie in Stonetown, capitala Zanzibarului, o gramada de oameni au vazut cum o drona si-a luat zborul. Colegii Makame Makame, Khamis Haji ai cuiva au gasit in sfarsit locul de lansare. Cu un bazait inalt, drona s-a indreptat catre cer.
Recent, am vazut cum dronele pot fi folosite la tot felul de lucruri, pe langa fotografie si filmat, cum ar supravegherea recoltelor, cautare si salvare si livrare.
Se pare, de asemenea, ca dronele ar putea fi folosite pentru a ajuta la combaterea bolilor, cum ar fi in Zanzibar si Tanzania. Intr-o stire de Quartz, Universitatea Aberystwyth si Programul de Eliminare a Malariei in Zanzibar din Tanzania s-au alaturat unei initiative de combatere a malariei in regiune.
Modul in care este posibil acest lucru este prin utilizarea de dispozitive zburatoare care vor fi folosite pentru a ajuta zonele cu malarie din Tanzania si pentru a identifica zonele cu apa in care tantarii cu malarie s-ar putea reproduce.
Acest lucru este mult mai eficient decat metodele actuale in lupta impotriva malariei, deoarece, potrivit echipei, o singura drona este capabila sa analizeze 30 de hectare de orez in doar 30 de minute, ceea ce inseamna ca oamenii vor putea ucide tantarii care raspandesc malaria din Tanzania intr-o perioada relativ scurta de timp.
De asemenea, nu este nevoie de dispozitive speciale, avand in vedere ca a fost folosita DJI Phantom 3. Cu toate acestea, exista unele ingrijorari cu privire la utilizarea dronelor, pentru ca ar putea interfera cu avioanele si cu pasarile si, de asemenea, exista anumite perceptii cum ca dronele sunt folosite in razboi, dar echipa spera ca prin colaborarea cu batranii din sat si explicand la ce sunt folosite, toate temerile si indoielile vor fi eliminate.