Poate fi greu pentru muncitorii umani sa sorteze obiectele pentru reciclare, atat din cauza sigurantei cat si din cauza monotoniei. Dar cum determini ca robotii sa execute aceste sarcini de sortare in locul oamenilor, roboti care nu pot deosebi intotdeauna o cutie de un tub de carton? Stie MIT: dand robotilor simtul atingerii.
Daca ai fost vreodata in Japonia, atunci stii cat de special este sistemul de reciclare al tarii. Dar in cea mai mare parte, pentru oamenii care s-au nascut sau au crescut acolo sau au locuit acolo, acest sistem de reciclare este ceva mai mult sau mai putin firesc.
Pentru cei care nu vin din tari care impun reciclarea obiectelor este dificil sa se obisnuiasca cu sistemul de reciclare al Japoniei. Cu toate acestea, se pare ca cercetatorii de la MIT au dezvoltat un robot care ajuta ca procesul de sortare pentru reciclare sa fie mai usor pentru toata lumea.
Robotul, denumit RoCycle, are abilitatea unica de a identifica materialul prin „atingerea” acestuia. Asta inseamna ca va putea spune din ce tip de material este creat un obiect si sa-l sorteze in mod corespunzator.
Astfel, lucratorii umani vor economisi mult timp si efort fata de sortarea manuala. Acest lucru se realizeaza prin folosirea unui senzor care masoara dimensiunea obiectului, iar alti doi senzori masoara cat de mult poate fi presat obiectul.
Pe baza acestor lucruri, robotul poate spune daca un obiect este din hartie, plastic si chiar metal. Este o idee buna, dar in forma sa actuala pare ca mai e loc de imbunatatiri.
Asta pentru ca robotul pare ca are o precizie de numai 63% in timpul sortarii pe o banda transportoare si o precizie de sortare de 85% cand obiectele sunt stationare. Asta inseamna ca nu va fi foarte util in viata de toate zilele pentru reciclare, dar totusi e un inceput bun.