A aparut un material inovator datorita cercetatorilor din Japonia. Denumit „polieter tioureea”, aceasta este prima substanta din lume care combina duritatea sticlei, dar si capacitatea de a se repara pur si simplu prin aplicarea unei presiuni.
Smartphone-urile cu displayuri sparte sunt probabil unul dintre cele mai frecvente accidente care au loc, desi producatorii incearca sa rezolve problema folosind sticla mai rezistenta si mai putin predispusa la fisuri.
Cu toate acestea, in ciuda celor mai bune incercari ale lor, inca apar crapaturi, dar acest lucru s-ar putea schimba in viitor datorita cercetatorilor din Japonia si a unei sticle.
Dezvoltat de profesorul Takuzo Aida si echipa sa de la Universitatea din Japonia, acesti cercetatori din Japonia au dezvoltat un pahar care se poate practic repara. Conceptul de reparare a sticlei nu este chiar nou, dar aceasta dezvoltare pare sa promita destul de multe.
Substanta creata de cercetatorii din Japonia se numeste „polieter tioureea” si prezinta duritatea sticlei, cu diferenta ca atunci cand este presata si exista presiune aplicata asupra acesteia, dupa cateva momente se va repara si va fi din nou ca noua.
Pana acum, ceea ce am vazut la materialele care se repara singure este ca, in cea mai mare parte, ele pot vindeca doar zgarieturi superficiale, ceea ce inseamna ca daca are loc o stricaciune mai grava poti sa-ti iei gandul ca se mai poate repara.
Din ceea ce putem spune despre aceasta sticla „polieter tiouree” a cercetatorilor din Japonia, se pare ca functioneaza cu piese complet stricate, asa ca in cazul in care ecranul tau se sparge in bucati, acesta se poate repara.
Aceasta sticla care se repara singura a aparut atunci cand cercetatorii din Japonia incercau sa dezvolte un nou tip de adeziv. Acestea fiind spuse, nu suntem siguri daca exista planuri de comercializare a acestei sticle a cercetatorilor din Japonia, dar pana acum aceasta pare destul de promitatoare si are o multime de potentiale intrebuintari.
https://youtu.be/fP–cjG7o5g